Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Від сьогодні нотаріуси посвідчуватимуть угоди з нерухомим майном за новими правилами

Суспільне життя 22350 переглядів

Опубліковано - 1.06.2010 13:28 | Всі новини | Версія для друку

Від сьогодні нотаріуси посвідчуватимуть угоди з нерухомим майном за новими правилами
Від сьогодні нотаріуси посвідчуватимуть угоди з нерухомим майном за новими правилами
Нотаріуси з 1 червня 2010 року здійснюватимуть посвідчення угод з нерухомим майном лише за наявності витягу з Реєстру прав власності на нерухоме майно.

В той же час довідки-характеристики, видані бюро технічної інвентаризації (БТІ) до 1 червня 2010 року, будуть дійсними тільки протягом трьох місяців з дати їх видачі.

Згідно з повідомленням Міністерства юстиції України, це закріплено його наказом Про впорядкування відносин щодо видачі витягів з Реєстру прав власності на нерухоме майно та оформлення свідоцтв про право власності на об’єкти нерухомого майна на спеціальних бланках № 615 / 5 від 26 березня 2010 року, прийнятим у зв’язку з набранням чинності 16 березня 2010 року закону Про внесення змін до закону України Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обмежень та інших законодавчих актів України.

Закон передбачає, що до 1 січня 2012 року державна реєстрація прав на нерухоме майно здійснюється реєстраторами БТІ, створеними до набрання чинності закону і включеними до Реєстру прав.

Як повідомляє Мін’юст, на сьогодні адміністратори Реєстру прав уклали відповідні договори з усіма БТІ, які не були включені у вказаний Реєстр.

Крім того, міністерство звертає увагу, що спеціальні бланки для видачі витягів з Реєстру прав власності на нерухоме майно та свідоцтв про право власності введено в обіг з 1 жовтня 2002 року відповідно до п. 5 наказу Про затвердження Тимчасового положення про порядок державної реєстрації прав власності на нерухоме майно № 7 / 5 від 7 лютого 2002 року.

Згідно з даними, спеціальні бланки для видачі витягів з Реєстру прав мають право отримувати підприємства БТІ, а свідоцтва про право власності на об’єкти нерухомого майна – підприємства БТІ, органи місцевого самоврядування та інші органи, зазначені у пункті 6.1 Тимчасового положення.

Як повідомлялося раніше, відсутність спеціальних бланків у БТІ ускладнює продаж квартир у Києві.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Суспільне життя»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Причина того, що важко керувати народом, полягає в тому, що народ освічується і в ньому багато розумних ”
Лаоцзи

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.