Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Любіть сюрпризи. Від Табачника вони посипляться з 1 вересня

Освіта 10372 перегляди

Опубліковано - 27.08.2010 12:49 | Всі новини | Версія для друку

Любіть сюрпризи. Від Табачника вони посипляться з 1 вересня
Любіть сюрпризи. Від Табачника вони посипляться з 1 вересня
Pocketbook замість традиційних підручників пропонує ввести в користування школам віце-прем’єр міністр Борис Колесніков.

Ця електронна книга поміщає в себе всі підручники за 11 років навчання, однак учень повинен викласти за неї принаймні 300 доларів. Тим часом Міністерство освіти завершило розробку проекту державної програми щодо масштабного впровадження у навчальний процес нових інформаційно-комунікаційних технологій.

Новий навчальний рік готує для учнів та вчителів чимало сюрпризів. Із поверненням до 11-річки та зміною програми для учнів 10-х класів, невирішеним залишається питання забезпечення учнів підручниками. Міністерство пропонує закладам освіти альтернативу – електронні навчальні посібники. Це електронні версії підручників за новими програмами, які можна знайти на Інтернет-сайті Міністерства освіти та науки.

Черкаські школи до навчального року за новими планами вже повністю готові, – розповідає директор департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаського міськвиконкому Ірина Топчій. Тому ситуація, що склалася в Україні із нестачею підручників, не вплине на навчальний процес. Вона зауважила, що усі школи міста мають підключення до Інтернету.

«Учні зможуть користуватися тими електронними підручниками, які вже зараз запропонувало міністерство. Вони вже з’явилися з декількох предметів, я думаю, що до Першого вересня вони з’являться остаточно. І така можливість буде у всіх і учнів, і вчителів для роботи», – каже Ірина Топчій.

Між тим, щоб користуватись електронним підручником вдома, учень щомісяця має сплачувати абонплату за користування Інтернетом. Це приблизно 100 гривень на місяць.

Електронні підручники є, а Інтернету немає

Директор Черкаської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №30, Микола Базилевський запевняє, що його школа, згідно із рекомендаціями Міністерства освіти та науки, вже внесла корективи до навчального плану на наступний рік. Основною проблемою директор називає нестачу підручників для учнів 10-х класів, які у школу досі не завезли. І з використанням електронних посібників, скоріш за все, виникнуть проблеми, каже Микола Базилевський , – адже практично з тисячі учнів більше половини не мають вдома підключення до мережі Інтернет.

«Ми проводили моніторинг. У нас близько 400 комп’ютерів вдома в дітей, і більше 300 вихід до мережі Інтернет. А в школі забезпечено. Інтернет мають вони в кабінеті інформатики, там стоїть 25 комп’ютерів», – говорить директор школи.

Друк підручників за власні кошти

Окрім того, Микола Базилевський наголошує, що параграфи із запропонованих електронних версій підручників діти за кошти батьків зобов’язані будуть роздрукувати. Школа у цьому випадку може профінансувати друк підручника лише вчителю.

«Я дивився фізику – 12 параграфів дано. І те, що буде на уроках, десь 1-2 параграфи вивчатися, і їх потрібно роздруковувати. А роздрукувати з усіх предметів – це для дітей буде занадто дорого», – говорить директор Черкаської ЗОШ № 30.

Навряд чи проблема із навчально-методичною базою шкіл вирішиться до Першого вересня. В найкращому випадку підручники за новими програмами у черкаських школах з’являться під Новий рік. А поки у вчителів та учнів 10-х класів немає альтернативи, окрім використання електронних підручників, запропонованих міністерством.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Освіта»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи не виживе той народ, який сприймає трактування своєї історії очима сусіда”
Фрідріх Ніцше

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.