Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


В Італії відкрився телевізійний канал з українським суботнім мовленням

Телебачення 19938 переглядів

Опубліковано - 11.11.2010 03:32 | Всі новини | Версія для друку

В Італії відкрився телевізійний канал з українським суботнім мовленням
В Італії відкрився телевізійний канал з українським суботнім мовленням
В Італії відкрився новий телевізійний канал - Babel TV – з українським мовленням. Новий 141-й канал супутникового телебачення SKY присвячений шести найбільшим іноземним громадам Італії: українській, марокканській, румунській, албанській, латиноамериканській і філіппінській.

Про це 10 листопада розповіли творці проекту. За останніми статистичними даними, в Італії проживає 5 мільйонів іноземців. Канал має на меті сприяти інтеграції іммігрантів в Італії з одного боку та сприяти кращому взаєморозумінню між італійцями та вихідцями з інших країн, які становлять невід’ємну частину суспільства, повідомляє ЗІК.

«Крім розважальних та інформативних функції, канал має на меті подолати гомофобію та напруження в суспільстві, викликані зіткненням багатьох, далеких одна від одної культур та релігій», – коментує завідувач української редакції телеканалу Маріанна Сороневич.

Babel TV – отримав свою назву від Вавилонської вежі (італійською la Torre di Babel) – місця виникнення різних мов світу. Кожен день тижня відведено окремій громаді: понеділок – латиноамериканській, вівторок – румунській, середа – філіппінській, четвер – албанській, п’ятниця – марокканській, субота – українській. А у неділю – повтор найкращих програм, показаних протягом тижня.

141-ий канал SKY транслюватиме найбільш рейтингові телепрограми різних країн, у рубриці «Кіно з іншого світу» – художні та документальні фільми мовою оригіналу із італійськими субтитрами. Крім того, даватимуться уроки італійської, юридичні поради для кращої інтеграції в італійське суспільство.

Головним продуктом каналу є щотижнева програма Babzine. Її українська версія починається з новин українською мовою, далі слідуватимуть коментарі італійських політиків чи громадських діячів щодо актуальних тем імміграції. Рубрика «Погляд зблизька» розповідатиме про події в громаді та життям українців в Італії, знайомитиме із національною кухнею, тощо. «Героями рубрики стануть наші краяни, що досягли певних вершин у різних сферах життя: спортсмени, митці, науковці тощо. Одними із перших були зняті сюжети про неаполітанського бандуриста Василя Моргоча, карикатуриста, уродженця Чернівців, Йонела Кожукару, учасника молодого музичного гурту KUBE, переможця Абсолютного чемпіонату піци Андрія Злотка». – розповідає Маріанна Сороневич.

Італійські ЗМІ новий уже назвали канал культурною революцією інформаційного простору. «Babel TV чудова можливість дати італійцям можливість більше дізнатися про Україну та українців, їх звички, культуру, життя в Італії», – завершує Сороневич.

Українське мовлення в Італії розпочнеться 13 листопада.

Як зазначає NEWSru.ua, що в Італії з телефонним оператором "швидкої допомоги" також можна поспілкуватися українською.

В італійському місті Савона в регіоні Лігурія активований єдиний загальнонаціональний телефонний номер "швидкої допомоги" 118 десятьма мовами, крім італійської. Пілотний проект було запущено у 2009 році, коли була активована мовна підтримка англійській, французькій, німецькій, іспанській і португальській мові, а зараз до них додали албанську, арабську, китайську, румунську й українську.

Українська діаспора в Італії є третьою за величиною серед країн, які не входять до Європейського Союзу, після Албанії і Марокко, і налічує 175 тисяч осіб.

Але за оцінками Християнського товариства українців в Італії, зараз в цій країні перебуває близько 200 тис нелегальних мігрантів з України.

Раніше Україна та Італія досягли принципової домовленості стосовно долучення до проекту двосторонньої Угоди у сфері трудової міграції положень про зарахування страхового стажу, набутого громадянами України під час роботи в Італії, при визначенні права на допомогу (пенсію).
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Телебачення»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Є речі, котрі неможливо пояснити. Є голос, що керує нами...”
Микола Гоголь

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.