Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У католиків всього світу наступає переддень Різдва - Святвечір

Народний Вісник 11004 перегляди

Опубліковано - 24.12.2010 13:09 | Всі новини | Версія для друку

У католиків всього світу різдвяний Святвечір
У католиків всього світу різдвяний Святвечір
24 грудня католики всього світу зустрінуть різдвяний святвечір. За новим стилем Різдво 25 грудня зустрічають і представники решти практично всіх християнських конфесій світу, включно з православними. В ніч на 25 січня у католицьких храмах пройдуть традиційні урочисті меси, а головна служба відбудеться у Ватиканському соборі Святого Петра.

25 грудня римо-католики, більшість протестантів і представники деяких православних конфесій святкують Різдво. Цього дня, за біблейськими оповідями, Діва Марія народила Ісуса Христа.

У католиків існує традиція у день святвечора не приймати їжу до настання темряви - як спогад про Віфлєємську зірку, яка сповістила волхвам і пастухам про народження Богонемовляти.

А вже ввечері, за традицією, у родинному колі, відзначають Святвечір. У кожній країні його проводять по-різному, але одне незмінне – всі збираються за святковим столом. Урочистий обід за звичаєм розпочинає голова сім'ї, який преломляє облатки (різдвяний хліб).

Окрім іншого існує безліч різних видів випічки від фігурних пряників до різдвяного кексу, а за столом одне місце завжди залишають порожнім - для гостя, що запізнився, і на згадку про близьких, які не можуть цей день зустріти разом з сім'єю. У багатьох християнських країнах вечірнє повітря наповниться дзвонами. Опівночі віруючі відправляться на Різдвяну месу.

Святкові служби пройдуть і в римо-католицьких храмах України. А головна церемонія пройде у Ватиканському соборі Святого Петра. Цю службу, яку транслюватимуть телевізійні канали всього світу, проведе Папа Римський Бенедикт XVI.

Опівдні 25 грудня Папа проголошує традиційне благословення Urbi et Orbi - "Граду і миру". Потім понтифік поздоровляє віруючих з Різдвом 64-ма мовами світу, зокрема звертається і українською, повідомляє ТСН.ua.

За новим стилем Різдво 25 грудня зустрічають не тільки католики, але і представники решти практично всіх християнських конфесій, у тому числі православних. Виняток становлять послідовники Російської, Сербської, Єрусалимської і Грузинської православних церков, які відзначають це свято в ніч на 7 січня.
Військові стежитимуть за пересуванням Санти Клауса за допомогою радарів
Військові стежитимуть за пересуванням Санти Клауса за допомогою радарів
Військові США: упряжка Санти Клауса до вильоту готова

Упряжка Санти Клауса, запряжена оленями, сьогодні вдень вилетить з Північного Полюсу, повідомили американські військові, передає УНІАН.

За доставкою різдвяних подарунків вони стежитимуть за допомогою найсучасніших технічних засобів. Зліт чарівних саней з 60 тоннами подарунків для дітей планується на четверту ранку за часом східного узбережжя США. За їх переміщенням сьогодні прослідкує Об'єднане командування аерокосмічної оборони США, повідомив офіційний представник відомства Білл Льюїс.

Упряжка Санти з'явиться на екранах 47 радарів, потім підключатися супутники, оснащені інфрачервоними датчиками, які реагують на теплове випромінювання червоного носа оленя Рудольфа. Карта польоту Санта Клауса щороку - сюрприз для військових, очікується, що за 19 годин сани подолають 40 тисяч кілометрів, спершу пролетять над Новою Зеландією, а потім через Японію, Євразію Африку і Канаду увійдуть у повітряний простір США.

Тим часом чергові офіцери зможуть відповісти дітям, які цікавитимуться, де саме знаходяться їх подарунки кожної хвилини подорожі по телефону і на офіційному сайті відомства. Очікується, що до півночі чарівник у червоному ковпаку повністю виконає свою важливу місію.

Традиція стежити за пересуванням упряжки Санти Клауса з'явилася в Америці півстоліття тому. Минулого разу інформація, розміщена на сайті, зацікавила 9 мільйонів жителів Землі.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Народний Вісник»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Всяке партійне збіговисько складається із неуків і негідників”
Наполеон

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.