Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Які вміння та навички будуть потрібні в 2020 році

Економіка 15822 перегляди

Опубліковано - 19.04.2006 17:18 | Всі новини | Версія для друку

Замість агресивних виконавців цінуватимуться розумні, креативні та неконфліктні працівники
Замість агресивних виконавців цінуватимуться розумні, креативні та неконфліктні працівники
У 2020 р. компанії будуть, як ніколи, цінувати в працівниках інтелект, здатність діяти й ладити в колективі. До такого висновку прийшли експерти The Economist Intelligence Unit, які опитали 1650 генеральних директорів великих міжнародних компаній.

Міжнародний дослідницький центр The Economist Intelligence Unit опублікував доповідь “Тенденції в економіці, індустрії і корпоративному житті. Прогноз на 2020 рік”. В листопаді-грудні 2005 р. дослідники опитали 1650 генеральних директорів великих міжнародних компаній, щоб з'ясувати, які тенденції будуть впливати на бізнес у світі в найближчі 15 років і виділити п'ять найважливіших.

Отже, перше – глобалізація і перерозподіл економічної міці вбік азійських країн, насамперед Індії і Китаю; друге – демографічні зрушення і якісна зміна трудових ресурсів на більш зрілих ринках: вони стануть старше, жінки будуть грати все більшу роль; третє – ріст і атомізація підрозділів компаній зробить життєво важливим уміння налагодити між ними ефективну взаємодію; четверте – товари і послуги стануть більш персоналізованими; і п’яте – найбільша додана вартість буде досягатися за рахунок вивільнення творчих сил, креативність стане більш важливою, ніж вміння дотримуватися встановлених правил.

Для гендиректора Philips DAP (побутова техніка) у Росії, ключове слово для розуміння сучасного світу - глобалізація. “Вільне переміщення товарів, грошей і людей призвело до більшого взаємозв'язку всіх процесів у світі”, - вважає він. Тому якщо компанія хоче вижити в нових умовах, їй потрібні співробітники, що мають велику гнучкість, високою адаптивністю до нового і здатністю вибудовувати бізнеси-процеси на багатьох рівнях.

Його практичні спостереження відповідають теоретичним викладенням. Дослідники The Economist Intelligence Unit з'ясували, що в найближчі 15 років у конкурентній боротьбі будуть перемагати компанії, що зможуть запропонувати споживачу кращу якість обслуговування і персоналізований продукт. Це висуває нові вимоги до персоналу. Найціннішими для працедавців будуть люди, що зможуть поєднувати особисту чарівність, креативність, гнучкість, комунікабельність і вміння швидко вирішувати проблемы. Щоб бути успішними, компанії повинні будуть більше інвестувати в людські ресурси і нові технології, вважають дослідники. В менеджерах буде цінуватися вміння налагоджувати відносини з людьми й організаціями.

Російські експерти погоджуються з західними. На думку керівника управління з кадрового менеджменту однієї крупної консалтінгової компанії, в 1990-ті роки компанії завойовували ринки і здобували активи. Тому в керівниках цінувалися агресивність, амбіційність та ініціатива. Зараз відбувається етап “корпоративної архітектури”. Компанії вибудовують управлінські процеси і підвищують ефективність. Від менеджерів вимагається вміння ставити мету і поступово йти до їх досягнення. Якщо зараз між компаніями починає розпалюватися війна за таланти, те вже в недалекому майбутньому в роботі менеджерів не останню роль будуть грати їхня “психологічна компетенція”. Затребуваний начальник має вміти залучати й утримувати “правильних” людей.

Психологічний портрет кандидата вже сьогодні є не менш важливим, ніж його професійний досвід. Директор по підбору персоналу однієї великої кадрової компанії каже, що багато разів бачив, як працедавці відбирали людей по тому, як вони спілкувалися і вибудовували відносини з іншими людьми. На його думку, в майбутньому ця тенденція буде розвиватися, особливо в секторі послуг, де міжособистісне спілкування і вміння налагоджувати відносини між людьми має першорядне значення. Уже сьогодні в Російській Федерації в цьому секторі зайнято 60% людей і бурхливий розвиток сфери послуг помітно поміняв вимоги до працівників з боку працедавців, які стали надавати більшого значення особистим якостям співробітника.

Крім психології усе більшого значення набуває інтелект працівника. Все менш потрібними будуть прості виконавці. Інтелектуальна складова праці постійно зростатиме, а це означає, що працівникам будуть необхідні точні знання і гарна освіта – таку думку висловлює гендиректор відомої російської консалтингової компанії.

Підвищаться вимоги і до освітнього рівня керівників – вони мають вміти бачити всі зв'язки і процеси в компанії, навіть неочевидні. Менеджер майбутнього має бути добре освіченим. Будь-яка спеціалізація буде лише надбудовою над загальними фундаментальними знаннями.

Не можна сказати, що 15 років тому працедавці не цінували творчих, освічених і комунікабельних людей, але за цей час істотно змінилося середовище і темп змін стає швидшим. Тому ці якості співробітників і стають більш важливими.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Не знаючи минулого, неможливо зрозуміти справжній сенс сьогодення і мету майбутнього ”
Максим Горький

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.