Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У квітневому Львові відбудеться фестиваль ім. Квітки Цісик

Анонси Регіон: Львівська область 25850 переглядів

Опубліковано - 13.01.2011 17:09 | Всі новини | Версія для друку

Квітка Цісик відома двома українськими альбомами: «Kvitka — Songs of Ukraine» та «Kvitka — Two Colors»
Квітка Цісик відома двома українськими альбомами: «Kvitka — Songs of Ukraine» та «Kvitka — Two Colors»
2-3 квітня 2011 року у Львові буде проведено Міжнародний фестиваль українського романсу ХХ ст. ім. Квітки Цісик.

Фестиваль українського романсу є некомерційним і проводитиметься за кошти меценатів зі світової української діаспори, – повідомляє з прес-конференції кореспондент ЗІКу.

Дводенний масштабний захід, що передбачає конкурсну програму та заключний концерт, є логічним продовженням діяльності у Львові ініціативної групи, націленої на популяризацію українського романсу загалом та Квітки Цісик, зокрема.

Так, у Львові вже названо вулицю іменем Квітки Цісик, встановлено меморіальну дошку, а також проведено міжнародну музичну академію в приміщенні театру ім. Марії Заньковецької, – повідомляє співорганізатор фестивалю, представник української діаспори США, продюсер Олександр Гудмахер.

Логічним продовженням кампанії промоції всесвітньо відомої американської співачки українського походження стала ідея проведення фестивалю, – резюмує Гудмахер.

В рамках фестивальної програми передбачено конкурсний відбір серед учасників з 15 країн світу, що виступатимуть з двома композиціями – однією акапельною та одним твором з репертуару Цісик. На участь у фестивалі вже подали заявки громадяни Іспанії, Естонії, Латвії, Канади, США та Австралії. Заключний концерт фестивалю буде проведено в приміщенні театру ім. Марії Заньковецької. Про це повідомили організатори фестивалю.

Також в рамках дводенного марафону українського романсу у виконанні громадян різноманітних країн буде проведена виставка живопису, присвячена нашій співачці. Експозицію готуватиме куратор виставок Львівського палацу мистецтв Марія Семенова. Відповідаючи на запитання кореспонденту ЗІКу, яким чином залучатимуться до участі у виставці художники, Марія пояснила, що Палац працюватиме із митцями індивідуально, відбираючи роботи тих, хто зацікавиться ідеєю.
Квітка Цісик
Квітка Цісик
Біографічна довідка:

Квітка Цісик (4 квітня 1953, Квінз, Нью-Йорк — 29 березня 1998, Мангеттен, Нью-Йорк) — американська співачка українського походження, співачка-сопрано, виконавиця українських народних і популярних пісень: виконувала заголовні пісні у фільмах, виступала на американському телебаченні (у рекламі); співала у Гентській опері (Бельгія), фільм, в якому вона виконувала пісні, одержав «Оскар» («You Light Up My Life», 1977)

Квітка Цісик відома двома українськими альбомами: «Kvitka — Songs of Ukraine» та «Kvitka — Two Colors». Обидва альбоми були родинними проектами: її чоловік та інженер звукозапису, Ед Ракович (англ. Ed Rakowicz), спродюсував їх; сестра Марія Цісик грала на піаніно, а мати Йванна — стежила за чистотою вимови доньки. У записі брали участь близько 20 музикантів, які грали на понад десяти різних інструментах.

1983-ого року з матір'ю Квітка відвідала Україну, а після проголошення незалежності України мріяла дати серію концертів на Батьківщині. Її мрії не здійснилися: 29 березня 1998, не доживши 5 днів до свого 45-річчя, померла від раку молочної залози.

З 1982 року і до самої смерті Квітка залишалася єдиним голосом компанії «Ford Motors» - вона була найпопулярнішою виконавицею рекламних джинглів у США.

Квітка Цісик більш відома за межами своєї етнічної батьківщини ніж в Україні. Проте в жовтні 2008 року в Українському домі пройшов творчий вечір «Незабутня Квітка», присвячений пам'яті цієї співачки — американки українського походження: захід — перший в Україні та єдиний україно-американський проект, досі присвячений Квітці Цісик.

1992 року Квітку хотіли запросити для участі в концерті з нагоди першої річниці незалежності України з піснею Володимира Івасюка «Я піду в далекі гори».

За матеріалами Вікіпедії

До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Анонси»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи нічого не замишляйте проти Росії, тому що на кожну вашу хитрість вона відповість своєю непередбачуваною дурістю ”
Отто фон Бісмарк

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.