Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


На Житомирщині ожив “кавунізм”: облрада вимагає, щоб в День Перемоги вивішували червоні радянські прапори

Назад в СРСР Регіон: Житомирська область 14570 переглядів

Опубліковано - 19.03.2011 01:53 | Всі новини | Версія для друку

Примара комунізму з`явилася і на Житомирщині
Примара комунізму з`явилася і на Житомирщині
Житомирська обласна рада ухвалила рішення вивішувати 9 травня в День Перемоги червоні радянські прапори на адміністративних будівлях в області. Про це йдеться у рішенні сесії облради, що було схвалено 17 березня більшістю голосів.

Згідно з документом, у День Перемоги 9 травня "в обласному центрі, містах і населених пунктах регіону проведуть святкові заходи з використанням символіки років Великої Вітчизняної війни, а поряд з Державним прапором України вивішуватимуть червоний прапор Перемоги", повідомляє УНІАН.

У свою чергу Житомирська обласна організація ВО "Свобода" вже заявила, що звернеться до правоохоронних органів та суду з вимогою не допустити виконання цього рішення Житомирської облради.

Як відомо, раніше Одеська міськрада зобов'язала держустанови під час урочистих заходів до Дня Перемоги й Дня звільнення Одеси використовувати копії Прапора Перемоги - прапора СРСР.
Житомирські свободівці вимагають скасувати рішення про дозвіл на встановлення радянських прапорів на держустановах 9 травня

Голова Житомирської «Свободи» Сидір Кізін обурений тим, що 17 березня на сесії Житомирської обласної ради депутати проголосували за встановлення червоних радянських прапорів на державних установах 9 травня.

«П'ята колона в Житомирській обласній раді пропагує сталінізм та ліквідацію державної незалежності», - заявив голова Житомирської обласної організації ВО «Свобода» Сидір Кізін, повідомляє Житомир.info.

Парламентська асамблея Ради Європи засудила сталінізм на рівні з нацизмом та рекомендувала утриматись від публічної демонстрації його символів. В ряді країн Європи демонстрація радянських символів вважається пропагандою сталінізму і переслідується законом.

«Хочу нагадати депутатам облради, що у 1991 році Україна здобула свою незалежність від СРСР, і встановлення окупаційних прапорів на державних установах є закликом до ліквідації державної незалежності і передбачене у Кримінальному кодексі», - сказав Сидір Кізін.

Як відомо, більшість у Житомирській обласній раді за регіоналами та іншими їхніми колаборантами.

«Ми вимагаємо від обласної ради скасувати злочинне рішення, і звернемся до правоохоронних органів та суду з вимогою не допустити його виконання», - наголосив Сидір Кізін.

Довідка. "Кавунізм" - неологізм часів СРСР, коли житомирський обком КПРС очолював В.М. Кавун, відомий створенням власного "культу особистості" обласного значення.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Назад в СРСР»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Біда України в тому, що нею правлять люди, яким вона не потрібна”
Михайло Грушевський

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.