Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Шоу за рахунок платників податків. ВР розписала правила використання «Прапора Перемоги»

Назад в СРСР 8428 переглядів

Опубліковано - 21.04.2011 18:49 | Всі новини | Версія для друку

Шоу за рахунок платників податків. ВР розписала правила використання «Прапора Перемоги»
Шоу за рахунок платників податків. ВР розписала правила використання «Прапора Перемоги»
Верховна Рада України ухвалила закон “Про внесення змін до Закону України “Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років” (щодо порядку офіційного використання копій прапора перемоги).

За дане рішення проголосувало 260 з 375 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.

Проти даного рішення проголосувало 52 народні депутати.

Даним законом передбачено, що “Прапор Перемоги є символом перемоги радянського народу та його армії і флоту над фашистською Німеччиною в роки Великої Вітчизняної війни. Зовнішній вигляд копій Прапора Перемоги має відповідати вигляду штурмового прапору 150-ої ордена Кутузова II ступеня Ідрицької стрілецької дивізії”.

Цим законом передбачено, що використовуватимуться копії Прапора Перемоги біля Вічного вогню, могил Невідомого солдата і Невідомого матроса.

Крім того, передбачається, що він використовуватиметься під час урочистих заходів, присвячених Дню Перемоги, які проводяться органами державної влади, органами місцевого самоврядування, організаціями, громадськими об`єднаннями, покладання вінків до Могили Невідомого Солдата в місті Києві й іншим пам`ятникам Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років у День Перемоги й інші дні, пов`язані з подіями Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років - Дні визволення та Дні оборони населених пунктів від німецько-фашистських загарбників.

Крім того, передбачено офіційний підйом у День Перемоги копій прапора перемоги на будинках (щоглах, флагштоках) поряд з Державним прапором України.

Від “Аратти”: Масове виготовлення "Прапорів Перемоги", якщо враховувати кількість населених пунктів - коштуватиме платникам податків чималеньку суму. І це тоді, коли Президент Віктор Янукович оголосив курс на максимальну економію бюджетних коштів.

По-друге, текст закону містить низку формулювань, запозичених із агіток ЦК КПРС.

Зокрема, Німеччина ніколи не була "фашистською", бо Націонал-соціалістична робітнича партія Німеччини сповідувала нацистську ідеологію, відтак, за часів Третього Рейху, ця держава була нацистською.

Вивішування лише одного "Прапора Перемоги" - принижує гідність країн-союзників СРСР, адже, загальновідомо, що без їхньої участі у війні з нацистською Німеччиною, перемога СРСР була б неможлива.

Нам не зрозуміло, навіщо в Україні влаштовувати феєричні шоу, враховуючи те, що зазначене свято у СРСР мало суто пропагандистський зміст, відповідно до ідеології компартії. При чому, до 1965 року - його відзначали скромненько, без зайвого пафосу. І це було цілком зрозуміло і природно, оскільки на той час ще були живі багато фронтовиків і багато хто з них ще працював у цивільних установах і служив в армії.

На карнавальне дійство свято Перемоги було трансформоване Генсеком ЦК КПРС Леонідом Брежнєвим. При тому, військові паради навіть тоді відбувалися лише у ювілейні роки.

Нині - немає ні КПРС, ні СРСР, але це свято, у традиціях КПРС, досі відзначають, окрім України: в Росії, Абхазії, Азербайджані, Південій Осетії, Вірменії, Білорусі, Казахстані, Молдові, Таджикістані, Туркменії, Узбекистані - тобто далеко не у всіх країнах СНД. Більш того, ті країни, які продовжують цю комуністичну традицію не мають підстав пишатися демократичними традиціями.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Назад в СРСР»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього. Хто не шанує видатних людей свого народу, той не вартий пошани”
Максим Рильський

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.