Аратта - На головну

17 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Новий закон про вибори вкраде половину голосів українців

Вибори-2012 8291 перегляд

Опубліковано - 17.05.2011 12:44 | Всі новини | Версія для друку

Новий закон про вибори вкраде половину голосів українців
Новий закон про вибори вкраде половину голосів українців
Запровадження на парламентських виборах п’ятивідсоткового прохідного бар’єру призведе до втрати половини голосів виборців, які розподілять між собою партії-переможці.

Про це заявив народний депутат Юрій Ключковский на зустрічі з міністром юстиції Олександром Лавриновичем.

Лавринович обговорив проект закону про вибори народних депутатів з представниками політичних партій. Вони піддали жорсткій критиці документ, заявивши про неприйнятність змішаної системи виборів і збільшення прохідного бар'єру з 3% до 5%. Втім, міністр повідомив присутніх, що ключові положення проекту змінені не будуть, пише видання "Коммерсант-Украина".

Пропозиція про зустріч з міністром юстиції викликала інтерес у політичних партій. На захід прийшли представники більше політичних сил - найбільші направили на зустріч юристів, що спеціалізуються на виборчому праві, а дрібні були представлені на рівні керівників.

У представників партій знайшлися зауваження до законопроекту. "Перехід до змішаної системи - це крок назад. Україні слід було переходити до відкритих списків, які обіцяв кандидат в президенти Віктор Янукович", - підкреслила лідер Народно-демократичної партії Людмила Супрун, викликавши оплески залу.

Глава Мін’юсту у відповідь заявив, що тип виборчої системи вибраний особисто президентом Віктором Януковичем і дискутувати про його зміну немає сенсу.

Незважаючи на заяву міністра, що основні параметри законопроекту зафіксовані, кожен з тих, хто виступав, критикував змішану систему, високий виборчий бар'єр і відмову від виборчих блоків. "На виборах 2007 року при бар'єрі в 3% було втрачено 24% голосів, розподілених між партіями-переможцями. У 1998 році - останній рік вибору з бар'єром в 4% - "бонус" складав вже 30%. А при бар'єрі в 5%, якщо виходити з сьогоднішніх рейтингів, втрачається половина голосів. Це ви називаєте пропорційною системою?" - звернувся до глави Мінюсту народний депутат Юрій Ключковский, що представляв на засіданні партію "Наша Україна".

Ключковский розповів також про технічні проблеми законопроекту - про можливість неконтрольованої видачі відкріпних талонів, небезпеку масового голосування вдома за прикладом 2004 року, про право виборчкомів приймати рішення третиною свого складу, "забувши" повідомити про засідання неугодних керівництву членів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Вибори-2012»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Кількатисячолітня безперервна традиція густонаселеної Пра-України... дає сучасним українцям доказ непорушності володіння своєю землею упродовж тисячоліть. Треба визволитися від змови істориків.”
Юрій Липа

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.