Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Україна сповзає до однопартійної системи

Назад в СРСР 7186 переглядів

Опубліковано - 3.06.2011 12:17 | Всі новини | Версія для друку

Україна сповзає до однопартійної системи
Україна сповзає до однопартійної системи
У Києві стартував VII міжнародний форум “Київський діалог”, який цього року має назву “Вибори - партії - політичні рухи”. Однією з головних тем став аналіз проекту нового українського виборчого закону.

Організаторами цього року виступили німецькі Фонди ім. Еберта, ім. Науманна та посольство ФРН.

Відкриваючи дводенні дискусії, повірена у справах ФРН в Україні Анке Фельдгузен закликала подолати різницю в політичній культурі ЄС та України: "Я розумію, що є різниця в менталітеті між народами України та Німеччини. Наприклад, в нас немає поняття кворуму у виборчих комісіях, виборчі дільниці зачиняються о 18-й годині, попередні дані передаються телефоном, а ці результати мало відрізняються від офіційних. В нас ніхто б не додумався фальшувати результати виборів".

Сказавши це, Анке Фельдгузен додала, що в Україні все не зовсім так. За приклад вона навела останні події навколо створення проекту нового виборчого закону. Фельдгузен пошкодувала, що до цієї роботи були не досить активно залучені представники політичних партій. Попри те, що Європа схвалила останні парламентські вибори в Україні, президент Віктор Янукович висловив побажання розробникам проекту виборчого закону змінити виборчу систему на змішану замість теперішньої пропорційної.

Автори виборчого закону відповідальні за легітимність нової ВР

Дипломат нагадала, що за змішаною системою минулого року відбулися місцеві вибори. І що на них Партія регіонів отримала лише 35-40 відсотків голосів виборців на пропорційних округах, але значно поліпшила показники, здобувши чи не стовідсотковий результат на округах мажоритарних. Фельдгузен заявила, що тепер на учасниках подальшого вдосконалення проекту виборчого закону та на депутатах парламенту, які його ухвалюватимуть, лежить велика відповідальність. Вони повинні забезпечити легітимність нового складу Верховної Ради та довіру до нього з боку виборців.

До цих закликів долучився і патрон конференції від України Мирослав Попович. Він застеріг проти "сповзання держави до однопартійної системи, до якої "наразі тяжіють всі колишні радянські республіки". Однією з великих проблем він назвав домінуючу байдужість українського суспільства до політичного процесу і пояснив це тим, що "нинішні політичні партії не мають виразного обличчя".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Назад в СРСР»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли я ознайомився з партіями марксистів, соціалістів, лібералів та демократів, то за спиною кожної з них я побачив хитрий писок жида”
Іван Франко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.