Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Нардеп Євген Гірник: “Якщо до 1 грудня Голодомор не буде визнано геноцидом – ми вийдемо до Президента з пропозицією оголосити всеукраїнський плебісцит”

За право людини 10243 перегляди

Опубліковано - 21.11.2006 13:56 | Всі новини | Версія для друку

Нардеп Євген Гірник: “Якщо до 1 грудня Голодомор не буде визнано геноцидом – ми вийдемо до Президента з пропозицією оголосити всеукраїнський плебісцит”
Нардеп Євген Гірник: “Якщо до 1 грудня Голодомор не буде визнано геноцидом – ми вийдемо до Президента з пропозицією оголосити всеукраїнський плебісцит”
«В середовищі українських націоналістів визріла думка: якщо до 1 грудня Голодомор не буде визнано геноцидом – ми вийдемо до Президента України з пропозицією оголосити всеукраїнський плебісцит, на якому український народ ствердить свою правду», – зазначив 20 листопада під час прес-конференції в Івано-Франківську народний депутат України Євген Гірник.

З його слів, «10 країн світу вже визнали голодомор 1932-1933 років геноцидом проти українського народу. Не зробила цього лише Україна. Антикризова більшість вперто не хоче визнавати український Голодомор геноцидом».

Євген Гірник стверджував: «Поки що ініціатива Президента України про Голодомор не знайшла підтримки. Це питання не розглядалося у п’ятницю у парламенті. Воно перенесене на наступний пленарний тиждень. Виглядає так, що під російським впливом, у всякому разі МЗС РФ заявило, що воно не визнає Голодомор геноцидом, проросійськи налаштовані сили з антикризової коаліції також хочуть проігнорувати це рішення, або зробити його таким, що не матиме ніякого юридичного значення».

Владики всіх конфесій відправлять 25 листопада у Тернополі спільну панахиду пам’яті жертв Голодоморів та репресій

25 листопада у День пам’яті жертв Голодоморів та політичних репресій на Майдані Волі у Тернополі владики всіх традиційних християнських конфесій відправлять спільну панахиду.

Про це йшлося під час зустрічі голови облдержадміністрації Івана Стойка з владиками та представниками єпархіальних управлінь, – повідомили ЗІКу 21 листопада у прес-службі ОДА.

Представники духовенства підтримали пропозицію керівника області та запевнили, що вони спільною молитвою вшанують жертв Голодоморів та політичних репресій, а також проведуть подібні заходи, за участю духовної та світської влади, мирян, у райцентрах та селах.

Крім того, під час зустрічі йшла мова про залагодження проблемних майнових питань, які існують між окремими релігійними громадами Тернопілля

Мороз пообіцяв, що питання ОУН-УПА та Голодомору будуть вирішені справедливо. Особисто для спікера Голодомор є геноцидом, але з застереженням і поправкою на погляди Кремля

Голова Верховної Ради України Олександр Мороз заявив, що питання визнання воюючою стороною бійців ОУН-УПА та визнання Голодомору в Україні 1932-33 років геноцидом української нації лежить у площині політичних та історичних суперечностей і пообіцяв, що ці питання будуть вирішені у Верховній Раді справедливо.

Про це О.Мороз заявив сьогодні, 21 листопада, у Львові під час зустрічі з представниками органів місцевого самоврядування Львівщини.

«Як спікер я гарантую об’єктивний розгляд цих питань. У цьому залі аплодували Миколі Гориню, який закликав визнати воюючою стороною бійців ОУН-УПА. А як зробити, щоб йому також аплодували у Харкові, Луганську, Криму? Щодо Голодомору, то в мене в селі вимерло більш як половина людей. Люди їли людей. Тому для мене особисто – це геноцид. І ми б розглянули цей закон, якби не законопроект про зміни до податкового законодавства і полеміка Терьохіна та Порошенка. Плюс потрібно визначитися: Голодомор був геноцидом української нації чи українського народу?», – наголосив О.Мороз.

Від "Аратти": Наш спікер ну ніяк не може позбавитися своєї сутності, - певно дає про себе знати комуністичне минуле. "Я за, але..." Що можна розглядати як - "Я, власне, "за", але "старші товариші" мають іншу думку, а партійна дисципліна - понад усе".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Всяке партійне збіговисько складається із неуків і негідників”
Наполеон

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.