Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ультрас ФК “Динамо” опублікували заяву за фактом гучної бійки

Народний Вісник 10080 переглядів

Опубліковано - 9.08.2011 23:52 | Всі новини | Версія для друку

Ультрас ФК “Динамо” опублікували заяву за фактом гучної бійки
Ультрас ФК “Динамо” опублікували заяву за фактом гучної бійки
Після недавнього інциденту з побиттям людини на матчі п’ятого туру української Прем’єр-ліги між київським “Динамо” та львівськими “Карпатами” столичні ультрас опублікували офіційне роз’яснення ситуації, звинувативши стюардів клубу в провокаціях.

На своєму сайті ультрас київського Динамо вирішили детально прояснити ситуацію щодо своїх відносин зі службами охорони порядку на стадіоні ім. В. Лобановського.

Публікуємо текст заяви повністю.

Останнім часом слова "стюарди" і "Динамо" стали однозначно асоціюватися з проблемами, часом навіть досить серйозними. Хоча чому тільки останнім часом?

Адже ще рік тому, на зустрічі з керівництвом клубу представники ультрас Динамо попросили прибрати з їх секторів стюардів, оскільки дії стюардів постійно призводили до зіткнень і бійок на секторах та біля них. Маса відео на цю тему є в інтернеті.

Керівництво клубу пішло назустріч фанатам, і стюардів прибрали. Але, як це буває часто, все хороше рано чи пізно закінчується, і на матчі минулого сезону проти Арсеналу, невідомим (досі) працівником клубу була порушена ця домовленість між ультрас і президентом - і на секторах Динамо знову з'явилися люди в салатових манишках.

І знову поява стюардів на секторах призвела до бійки (пізніше цей випадок назвали літаючими стюардами), ЗМІ спробували звинуватити у всьому ультрас, а офіційні структури навіть намагалися дискваліфікувати стадіон.

Але на жаль, той випадок виявився не першим і не останнім в довгій історії стюардингу на Динамо. Багато хто пам'ятає недавній товариський матч збірних України та Італії, коли стюарди відверто стояли осторонь в той момент, коли молодчики в масках стрибали на бігові доріжки, палили там шарфи і всіляко провокували інших уболівальників. На щастя, на трибунах Динамо маска аж ніяк не є захистом від правосуддя - в тому випадку роз'яснювальну роботу з такими клоунами в масках провели прямо на трибуні фанати Динамо.

Вже в цьому сезоні, з матчу в матч, після закінчення гри Динамо на поле вибігають незрозумілі персонажі, випрошують футболки у гравців. І вибігають аж ніяк не з секторів ультрас.

Стюарди, як правило, не здатні їх зупинити, хоча вторгнення в ігрову зону - серйозне порушення безпеки, - сьогодні людина біжить за футболкою, а завтра може і ножем штрикнути гравця, який чимось не сподобався. Та й випадок на весняному матчі проти Браги, коли легендарний Парамон після матчу ногою копнув суддю, теж всі пам'ятають.

І в цих випадках виховання колекціонерів футболок взяли на себе фанати. На матчі проти Карпат такий колекціонер, необачно підбігши до трибуни ультрас, не тільки залишився без трофейної майки Вукоєвича, але й отримав кілька хороших стусанів у подарунок.

На жаль, на матчі з Карпатами це був не найгірший інцидент. Незважаючи на присутність стюардів в безпосередній близькості від гостьового сектора, невідомий чоловік (є інформація, що він має відношення до служби безпеки Динамо) спробував зірвати один з прапорів гостей.

І знову стюарди байдуже спостерігали за його діями. І знову зупиняти це правопорушення (спроба привласнення або псування чужого майна) довелося фанатам, цього разу Динамо і Карпат. Діяли вони, на відміну від стюардів, швидко і ефективно (мабуть, навіть занадто). Але тільки завдяки їхнім діям вдалося уникнути гіршого - масової бійки фанатів, які намагаються зберегти свій прапор, або можливого падіння з висоти в кілька метрів львів'янина, який намагався утримати прапор з повислою на ньому людиною далеко не найбільш худої статури.

Так що ж відбувається з безпекою на домашніх матчах Динамо? Чому стільки інцидентів? Відповідь на поверхні - на стадіоні Динамо стюардів, просто кажучи, немає.

Є переодягнені в цивільне та зелені манишки співробітники міліції із службовими собаками, які чергують за воротами. Є молоді люди (курсанти училищ МВС), що знаходяться в таких же манишках на трибунах і біля них. Свого часу, як стюарди підробляли (так, за таку роботу навіть платять гроші!) співробітники спецпідрозділу Беркут, а також спортсмени з клубу Рукоб.

Але ніхто з перерахованих стюардів таким і не є. Адже стюард - це в першу чергу помічник вболівальника, який повинен всіляко допомагати йому на стадіоні. Підказати (і показати), де знаходиться його місце, як пройти в туалет, де на стадіоні медпункт, сказати, чи працює верхній вихід в Маріїнський парк, і де на стадіоні можна випити кави.

Стюард повинен вміти ввічливо спілкуватися, знати кілька мов (хоча б на базовому рівні - адже до нас приїжджають і гості з-за кордону), вміти безконфліктно вирішувати спори, вміти діяти і в критичних ситуаціях - паніка, тиснява і т.д.

У цивільній авіації стюардів відбирають і ретельно готують, адже саме вони - це обличчя авіакомпанії. На жаль, в нашому клубі кому вигідно, щоб його обличчя було ось таким - незрозумілі люди в манишках, які намагаються забезпечувати безпеку тисяч уболівальників.

І це в той час, коли вся Європа забезпечує безпеку на стадіонах силами стюардів, а не поліції. Адже менш ніж через рік наше місто прийматиме Євро, на матчах якого, за вимогами УЄФА, і за заявами організаторів, в чаші стадіону будуть перебувати виключно стюарди. І що ми побачимо тоді? Знову - бійки стюардів і вболівальників, що вибігали на поле за футболкою Шеви, або іншої зірки колекціонерів, спроби зірвати банери і прапори?

Удвічі розчаровує той факт, що в той час, коли стюардинг на Динамо знаходиться на рівні минулого століття, заступник начальника з безпеки на стадіоні, пан Ржечицький, займається тим, що організує роботу чергового (вже другого) офіційного фан-клубу на 11-му секторі .

Більш ніж дивна ситуація. Та й керівник департаменту по роботі зі ЗМІ та вболівальниками, пан Несенюк, на адресу якого останнім часом лунає чимало критики, теж закриває очі на цю проблему. Але чи надовго вистачить сил і терпіння ультрас, щоб наводити порядок на секторах своїми силами?

Так, ці хлопці займаються спортом, деякі мають досвід роботи в охоронних структурах, але все ж вони приходять на стадіон відпочити і повболівати за улюблений клуб, а не в черговий раз виконувати безкоштовно (і ефективно) роботу стюардів.

З недавніх пір засоби масової інформації створюють образ фанатів-маніяків-убивць, які ламають шиї стюардам і їдять маленьких дітей. Заголовки преси просто шокують - як своїми лексичними зворотами, так і відвертою брехнею.

За принципом пропаганди Геббельса - чим нахабніша брехня, тим легше в неї вірять - деякі журналісти безкарно поливають брудом фанатів “Динамо” та інших українських клубів. Сенс такої пропаганди зрозумілий - наші служби з охорони правопорядку не готові до проведення Євро, і заздалегідь створюють міф про ультрас - жах українських стадіонів, щоб, як і у випадку з матчем Динамо - Карпати, перекласти відповідальність з себе на фанатів - подивіться - вони побили чоловіка!

Про те, що це ця людина далеко не стюард, і сам порушував правила поведінки на стадіоні і провокував заворушення, ніхто не говорить. На жаль, окремим працівникам клубу Динамо та преси дуже хочеться всі свої помилки і недоробки перевести на диких фанатів. Імена цих людей відомі, вони вже згадувалися вище, і, схоже, ще не раз прозвучать. Скільки ж нам ще доведеться звертати увагу керівництва на їхній непрофесіоналізм?
* * *

Нагадаємо, що під час матчу п'ятого туру Прем'єр-ліги “Динамо” - “Карпати” фанати обох команд (примітно, що число вболівальників “Динамо”, які брали участь в самосуді, в рази перевершувало чисельність гостей зі Львова) до втрати свідомості побили охоронця стадіону (якого пізніше було названо колишнім водієм клубу), який через власні політичні переконання вирішив самовільно зірвати прапори із зображенням Степана Бандери та Романа Шухевича в секторі “Карпат”.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Народний Вісник»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Людина – це духовна істота. Саме тепер на часі звернення до традицій і духовності рідного народу. Чесність, щирість, мудрість – ось що вимагається від нових людей України. Потрібна Нова Січ – Духовна Січ! ”
О.Бердник, український філософ і письменник, засновник Української Духовної Республіки

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.