Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


На Замковій горі в Києві влаштували капище

Духовний світ Регіон: м.Київ 18742 перегляди

Опубліковано - 26.04.2006 20:18 | Всі новини | Версія для друку

Інформаційне табло для непосвячених
Інформаційне табло для непосвячених
На Замковій горі, яку ще називають Хоревицею, силами всеукраїнської релігійної організації “Родове Вогнище Рідної Православної Віри” було закладене капище у формі восьмикутної зірки з вогнищем посередині. Майданчик обсадили дубами та соснами, адже саме ці дерева рідновіри вважають священними.

Капище займає близько 20 метрів в діаметрі. Поруч – інформаційне табло, на якому міститься розповідь про давні звичаї. За деякими свідченнями, тисячу років тому тут також було капище. Нова сучасна святиня охороняється самотужки, а атмосфера панує нормальна, товариська, відчутне бажання знайти взаєморозуміння та злагоду.

Присутність нових господарів місцини вже відчутна: ними були відновлені металеві сходи на Замкову гору, замість тих, які цієї зими поцупили на металобрухт.

На прес-конференції в УНІАН Володимир Куровський, Верховний Волхв Родового Вогнища Рідної Православної Віри повідомив, що на цьому місці починають облаштовувати місце паломництва, а також пропонується реалізувати проект природно-культурного парку з умовною назвою “Острів богів”.

За словами упорядника проекту “Хоревиця – острів богів” Арсенії Гай, вони пропонують столичній громаді “розглянути ідею утворення парку культури і відпочинку загального користування “Острів богів” і утворення відповідного фонду, щоб розвивати цю ідею”.

Віруючі поставили владу до відома, що віднині Хоревиця є місцем паломництва, і “це повідомлення має бути прийняте до відома, а капище має поважатись і охоронятись державою як місце паломництва”. Водночас А.Гай підкреслила, що віруючі діють і діятимуть надалі виключно в правовому полі.

Прихильники звичаєвої Віри Батьків заклали це капище у Свято Красної Гори, Свято Лади і Ярила, 22-23 квітня ц.р. Волдимир Куровський також відзначив, що воно (капище) присвячене богу молодого сонця Ярила і щонеділі зранку на Хоревиці прибічники цієї віри планують проводити служіння.

За матеріалами сайтів - "КИЯНИ", Народний оглядач
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Духовний світ»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чим обмеженішим є світогляд людини, чим менше вона знайома з історією, природою і філософією, тим щиріша її прихильність до своєї релігії ”
Людвіг Фейєрбах

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.