Аратта - На головну

17 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Олег Тягнибок переплив Дніпро на честь Дня Незалежності

Народний Вісник Регіон: м.Київ 9846 переглядів

Опубліковано - 24.08.2011 15:37 | Всі новини | Версія для друку

Олег Тягнибок переплив Дніпро на честь Дня Незалежності
Олег Тягнибок переплив Дніпро на честь Дня Незалежності
Сьогодні, 24 серпня, лідер ВО “Свобода” Олег Тягнибок і його соратники перепливли Дніпро на честь 20 річниці Незалежності України.

Менше 20 хвилин знадобилося лідеру Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олегові Тягнибоку та його побратимам, аби форсувати Дніпро у Києві на честь 20 річниці Незалежности України, повідомляє офіційний сайт ВО “Свобода”.

Заплив розпочався о 9 годині поблизу пам'ятника засновникам Києва – Кию, Щеку, Хориву та Либеді, а закінчився близько 9 години 20 хвилин. Дистанцію лідер "Свободи", одягнений у святковий оберіг-вишиванку, подолав батерфлєям та вільним стилем.

Після запливу Олег Тягнибок сказав: "Сьогодні – найкращий день у житті кожного українця-патріота, для мене це – найвеличніше свято. Тому в честь 20 річниці Незалежности ми вирішили переплисти ту ріку, яка об'єднує українську державу, ріку, на берегах якої зродилася наша цивілізація і тисячоліття тому постала українська держава. Тисячолітній Борисфен-Славутич-Дніпро.

А вишиванка, в якій я здійснив заплив – це найкращий оберіг і символ нашої традиції. Фізично у вишиванці, звичайно, плисти важче, бо вона була своєрідним вітрилом, але духовно, звісно, це була величезна підтримка.

Ми всі великою сім'єю – цілою нацією – святкуємо двадцятиріччя України. Зараз – не найкращий час. І, напевне, нам буде ще тяжче. Але пам'ятаємо: найтемніша ніч – завжди перед світанком.

Мої діти народилися в Незалежній Україні. Так само багато українських родин виховують ровесників Незалежности, які вже стали повноцінними громадянами і готові змінити Україну.

У святковий день варто згадати покоління українців, які поклали життя в ім'я нашої свободи. Це крутянці і Січові Стрільці, воїни УНР і холодноярці, воїни ОУН-УПА. Це Степан Бандера і Роман Шухевич.

Їх заповіти ми пам'ятаємо. І нехай біснуються вороги – ми сміливо дивимося у майбутнє!".

Разом з лідером "Свободи" Дніпро подолали його заступники Руслан Кошулинський та Андрій Мохник, а також троє побратимів із Київської "Свободи".

Лідер "Свободи" зазначив, що не вперше відзначає українські свята по-особливому. Ще 1990-го року Олег Тягнибок із побратимами влаштував велопробіг Київ-Запоріжжя на честь 500-річчя українського козацтва.

А наостанок побратими з Київської "Свободи" вручили лідерові "Свободи" вироби черкаських майстрів – керамічне зображення Героїв України Степана Бандери та Романа Шухевича.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Народний Вісник»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чим обмеженішим є світогляд людини, чим менше вона знайома з історією, природою і філософією, тим щиріша її прихильність до своєї релігії ”
Людвіг Фейєрбах

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.