Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Послідовники Вишинського хочуть ввести цензуру в соціальних мережах

Назад в СРСР 6372 перегляди

Опубліковано - 14.09.2011 14:28 | Всі новини | Версія для друку

Послідовники Вишинського хочуть ввести цензуру в соціальних мережах
Послідовники Вишинського хочуть ввести цензуру в соціальних мережах
Генеральні прокурори держав - учасниць СНД єдині в думці, що необхідно упорядкувати користування Інтернетом.

Про це заявили генпрокурори СНД на спільній прес-конференції за підсумками засідання Координаційної ради генеральних прокурорів СНД, яке проходить сьогодні у Мінську.

Генпрокурор Росії Юрій Чайка, зокрема, відзначив: "Ви, напевно, пам'ятаєте, що нещодавні заворушення у Лондоні були викликані і певними закликами у соцмережах. Тому контроль має бути. Однак це має робитися в рамках розумного, з дотриманням інтересів і свобод громадян".

У свою чергу, білоруський прокурор Григорій Василевич заявив, що в Інтернеті нерідко публікуються наклепи і різні тексти, які підбурюють до незаконних дій.

"Все це зумовлює необхідність підготовки відповідного міжнародного документа, який би упорядковував користування Інтернетом", - сказав Василевич.

На думку Василевича, подібний документ міг би бути прийнятий на рівні ООН.

Крім того, керівники делегацій прокуратур Казахстану, Киргизії також висловилися на підтримку цієї ініціативи.

Як повідомлялося раніше, сьогодні в Національній бібліотеці Білорусі пройшло засідання Координаційної ради генеральних прокурорів країн - учасниць СНД.

13 вересня з посиланням на джерела з'явилася інформація, що Організація договору про колективну безпеку має намір зайнятися моніторингом соціальних мереж.

Метою моніторингу, згідно з інформацією видання, стане "контроль над правопорядком" і запобігання "масовим безладам за сценарієм Тунісу і Єгипту".

Увагу ОДКБ до соціальних мереж джерело газети пов'язало також з діями Держдепартаменту США, який виділяє значні кошти на розробку технологій, що дозволяють обійти інтернет-цензуру в країнах з авторитарним режимом.

Як саме в ОДКБ мають намір "контролювати правопорядок", незрозуміло. Джерело стверджує, що про введення цензури і боротьбу з інакомисленням не йдеться.

***ОДКБ - військово-політичний союз, створений країнами СНД на основі Договору про колективну безпеку (ДКБ), підписаного 15 травня 1992 року. Членами ОДКБ є Вірменія, Білорусь, Казахстан, Росія, Таджикистан.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Назад в СРСР»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

У нашого Українського народу існує повір’я, що від тих батьків, які не дотримуються звичаїв, родяться діти, що стають вовкулаками. Вовкулака, бувши в людській постаті, до церкви не ходить, з людьми не вітається і звичаїв людських не знає”
Олекса Воропай

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.