Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Лавринович чесно зізнався: влада не переймається думкою якихось Венеціанських комісій

Вибори-2012 8022 перегляди

Опубліковано - 22.09.2011 13:09 | Всі новини | Версія для друку

Лавринович чесно зізнався: влада не переймається думкою якихось Венеціанських комісій
Лавринович чесно зізнався: влада не переймається думкою якихось Венеціанських комісій
Наступного тижня Президент Віктор Янукович отримає проект закону України “Про вибори народних депутатів України”.

Про це заявив міністр юстиції Олександр Лавринович на прес-конференції.

Також міністр зазначив, що перші робочі матеріали проекту закону стали публічними. Так журналістам на прес-конференції роздавали листи із зауваженнями, висловленими у попередньому проекті спільної оцінки законопроекту Венеціанської комісії та ОБСЄ.

Список зауважень містить 42 пункти. Першим пунктом іде зауваження щодо запровадження виборчої системи, яка складається на основі відкритих списків та множинних регіональних виборчих округів.

Водночас, на думку Лавриновича, ці зауваження при ухвалення закону про вибори не може бути враховано: "Це моє персональна точка зору, я хочу, щоб позиція міністра юстиція була відома заздалегідь".

Лавринович також додав, що думку Венеціанської комісії не буде враховано, оскілька виборча система — це внутрішня справа країни.

"Венеціанська комісія не вважає це зауваженнями — вони сказали, що це — ваше право. Змішана виборча система, по-перше, передбачає громадянам право обирати свого депутата. Кажуть, що краще було б з відкритими списками. Водночас подивіться, яка іде кількість виступів на підтримку того, щоб нічого не змінювати. Це означає - залишити закриті списки, як один із існуючих варіантів, для того, щоб біржа і далі працювала, щоб депутати не обиралися, а купувалися", - наголосив міністр.

Також Лавринович зазначив, що прохідний бар'єр складає 5%.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Вибори-2012»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли хоч в невеличкій частині народу жевріє ідея незалежності, коли хоч частина народу має змогу виявляти волю нації, то це ліпше, ніж коли нидіє цілий мозок нації в рабстві, атрофуючи в цілій нації волю до самостійного життя”
Дмитро ДОНЦОВ

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.