Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


В Україні хочуть повернути сталінську практику, коли у підсудного і його родичів конфіскується все майно

Назад в СРСР 6452 перегляди

Опубліковано - 29.09.2011 17:17 | Всі новини | Версія для друку

В Україні хочуть повернути сталінську практику, коли у підсудного і його родичів конфіскується все майно
В Україні хочуть повернути сталінську практику, коли у підсудного і його родичів конфіскується все майно
Мін’юст підготував, а Кабмін схвалив новий вид конфіскації майна і грошей у громадян, притягнутих до суду, - “спеціальну конфіскацію”.

Якщо Рада проголосує, а Президент підпише зміни до Кримінального і Кримінально-процесуального кодексів, то судові достатньо буде прийняти рішення про спеціальну конфіскацію, і підсудний та його родичі можуть втратити все майно ще до виголошення вироку обвинуваченому.

Зараз у Кримінальному кодексі України конфіскація - це вид покарання, такий самий, як, наприклад, позбавлення волі, й застосується вона тільки за тими статтями, в яких прописана.

Мін'юст же пропонує дозволити конфіскацію майна, грошей і цінностей у підсудного за будь-якою статтею, якщо суд вирішить, що воно нажите злочинним шляхом.

У перебігу процесу суддя спеціальним рішенням накладе арешт на майно підсудного, і якщо він буде визнаний винним, то майно під арештом буде у нього конфісковане на користь держави, - пояснюють юристи.

Якщо зараз можна конфіскувати тільки те, що належить безпосередньо підсудному, то під "спеціальну компенсацію" потрапить "усе майно, яке використовувалося для скоєння злочину або було придбане за рахунок злочину".

За бажання суд зможе конфіскувати переписану на ім'я тещі квартиру або подаровані дружині діаманти, або майно дітей, прибане за подаровані батьками кошти.

Від “Аратти” Навряд чи у когось ще лишаються ілюзії, щодо сучасного стану українського правосуддя та правоохоронної системи в цілому.

Отже, можна сміливо стверджувати, що ніхто не буде розбиратися за який саме кошт придбане те чи інше майно. Ніхто не буде ретельно встановлювати не тільки чи був факт злочину, чи ні, чи був матеріальний корисливий мотив у обвинувачуваного. Це, як показує практика, - не робиться й зараз.

Принагідно можемо нагадати, що аналогічна норма існувала у більшовицькому "праві" за часів сталінщини. Тоді так само, без "зайвих формальностей", конфісковували все майно (навіть спідню білизну) у "ворогів народу", куркулів тощо.

І після таких законодавчих ініціатив урядовців-проФФесіоналів хтось буде стверджувати, що ми прямуємо у Європу?
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Назад в СРСР»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Єдина країна в світі, де не викладалася в університетах історія цієї країни, де історія вважалася чимось забороненим, ворожим і контрреволюційним, — це Україна. Другої такої країни на земній кулі нема. Де ж рождатися, де плодитися дезертирам, як не у нас? Де рости слабодухим і запроданцям, як не у нас? Не вина це дезертирів, а горе. Не судить їх треба, а просить прощення і плакати за погане виховання, за духовне каліцтво у великий час. Їх не учили Батьківщині — їх учили класовій ворожнечі і боротьбі, їх не учили історії. Народ, що не знає своєї історії, є народ сліпців.”
Олександр Довженко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.