Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Табачник хоче зобов’язати чиновників знати російську мову

Назад в СРСР 8368 переглядів

Опубліковано - 10.11.2011 14:58 | Всі новини | Версія для друку

Табачник хоче зобов’язати чиновників знати російську мову
Табачник хоче зобов’язати чиновників знати російську мову
Держчиновники обов’язково мають володіти російською мовою.

Про це в інтерв'ю журналу "Обрати внимание" заявив міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник.

Як вважає міністр, "прийняття закону в новій редакції про мову, де на чільне місце будуть поставлені просто права людини, не більше і не менше здатне об'єднати всю країну".

"Хочеш бути чиновником, перебувати на держслужбі, будь ласка, ти повинен абсолютно вільно володіти двома мовами - українською та російською", - підкреслив він.

"Хочеш займатися приватним бізнесом, хочеш просто займатися художньою творчістю? Тебе ніхто не може змусити насильно вивчати одну з мов", - впевнений чиновник.

"Абсурдно доводити аксіому, що людина, яка володіє двома мовами, конкурентоздатніша, ніж та, що володіє однією. А людина, яка знає три або чотири мови, безумовно, конкурентоздатніша, ніж людина з двома мовами", - заявив Табачник.

За словами міністра, "безглуздо і аморально відмовлятися від того, що в нашій країні склалося історично".

"А всі школи України, як державні установи, мають всім дати обов'язковий державний стандарт української мови та української літератури. І по завершенні школи прийняти державну атестацію у вигляді іспиту або тестування з цього предмету. Все, питання, мені здається, на цьому вичерпане", - підсумував Табачник.

Від “Аратти”: науковець-історик Табачник мав би знати, що те, що за його словами "склалося історично" - результат етноциду українців.

По-друге, чому саме українські чиновики мають знати саме росіську мову, тобто, мову однієї сусідньої держави? Чому не білоруську чи молдовську або польську ? Адже окрім Росії, Україна межуєі з цими країнами.

Ми переконані, що державні службовці, замість російської, обов'язково мають знати англійську мову, яка є мовою міжнародного спілкування.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Назад в СРСР»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Свобода, якщо вона пустила коріння, швидко зростає”
Джордж Вашінгтон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.