Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


При заході на посадку над Чорним морем розбився пасажирський літак

Подія дня 14606 переглядів

Опубліковано - 3.05.2006 21:53 | Всі новини | Версія для друку

Вночі під Сочі розбився пасажирський літак А-320 «Вірменських авіаліній». Він виконував рейс «Єреван-Сочі». Лайнер впав у Чорне море у п’яти кілометрах від аеропорту Адлер – кінцевого пункту призначення.
Вночі під Сочі розбився пасажирський літак А-320 «Вірменських авіаліній». Він виконував рейс «Єреван-Сочі». Лайнер впав у Чорне море у п’яти кілометрах від аеропорту Адлер – кінцевого пункту призначення.
Аеробус зазнав катастрофи, коли двічі намагався здійснити посадку в аеропорту Сочі (Адлер). Серед загиблих в авіакатастрофі літака Аеробуса А-320 - громадянка України Ельвіра Манутова, мешканка кримського міста Алушта.

За словами представників МНС Росії, літак упав у воду під кутом шістдесят градусів на глибину 400 метрів.

У Чорному морі шукають тіла загиблих пасажирів А-320.
Рятувальники продовжують діставати трупи з дна моря. У морський порт Сочі доставлені тіла 46 загиблих, Кореспондент.net.

За словами заступника директора департаменту оперативного управління МНС Андрія Легошина, літак знаходиться на глибині від 500 до 600 метрів.

На такій глибині не можуть працювати водолази-глибоководники, що раніше прибули в Сочі літаком МНС із Москви. До місця проведення операції доставлені спеціальні барокамери і сонари бокового огляду, очікується доставка іншого спеціального устаткування, у тому числі батискафів і роботів.

У Єревані в аеропорті "Звартноц" збираються родичі загиблих, що не вилетіли спецрейсом авіакомпанії "Армавіа" у Сочі.

У багатьох з них через сильний стрес підвищується тиск і виникають інші проблеми зі здоров’ям. Лікарі "швидкої допомоги" і психологи надають їм допомогу на місці.

Прокуратура Сочі порушила за фактом катастрофи кримінальну справа за ч.3 ст. 263 КК РФ (порушення правил експлуатації повітряного судна).

Причини катастрофи поки невідомі. Зрозуміло лише, що катастрофа відбулася зненацька: усі знайдені тіла були без рятувальних жилетів, що говорить про раптовість падіння літака.

Однієї з причин падіння вірменського літака А320 міг стати раптовий смерч. Але головною версією авіакатастрофи називаються погані погодні умови: вночі в районі Сочі йшов дощ, дув південно-східний вітер швидкістю 5 м/сек, стояла низька хмарність.

Тіла загиблих рятувальники продовжують збирати на поверхні моря, а потім, можливо, будуть піднімати з дна. У Росії і Вірменії оголошена жалоба.

Відповідно до списку, на борті літака знаходилися 113 осіб - 105 пасажирів і 8 членів екіпажа.

Серед пасажирів - 6 дітей, 63 чоловіка і 36 жінок. Як повідомив прокурор Краснодарського краю Сергій Єрьомін, на борті знаходилися 27 громадян Росії (раніше повідомлялося про 26 росіян), одна громадянка України, інші - громадяни Вірменії. Зараз у пошуковій операції на місці трагедії беруть участь 23 спеціалізованих судна, у тому числі 13 суден МНС.

Як заявляють експерти, надія на те, що вдасться знайти "чорні ящики" літака, дуже мала.

У цьому місці рельєф дна такий, що пошуки будуть вкрай ускладнені. Керівник центру розслідувань на повітряному транспорті Міжнародного авіаційного комітету (МАК) Рудольф Теймуразов однозначно заявив: "Я скептично ставлюся до можливості знайти що-небудь на дні Чорного моря далі ніж один кілометр від берега".

У храмах Вірменської апостольської церкви в цілому світі 5 травня будуть здійснені поминальні служби за загиблими.

"Звичайно, те, що сталося - велике горе: люди стали безневинними жертвами такої страшної трагедії. Ми висловлюємо співчуття рідним і близьким загиблих", - заявив глава Ново-Нахічеванської і Російської єпархії Вірменської апостольської церкви єпископ Езрас (Нерсісян).

Президент України висловив співчуття у зв’язку із катастрофою пасажирського літака над Чорним морем

Президент України Віктор Ющенко надіслав листи президентові Республіки Вірменія Роберту Кочаряну та президентові Російської Федерації Володимиру Путіну.

Як повідомляє прес-служба глави держави, в листах Віктор Ющенко висловив співчуття родинам, близьким загиблих, вірменському та російському народам у зв’язку із трагедією, що сталася внаслідок катастрофи пасажирського літака біля міста Сочі.

Віктор Ющенко наголосив, що звістку про трагедію в Україні сприйняли з почуттям глибокої скорботи і що Україна розділяє важкий біль від непоправної втрати.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Подія дня»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Три речі роблять націю великою і процвітаючою: плодоносний ґрунт, діяльна промисловість і легкість пересування людей і товарів”
Френсіс Бекон

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.