Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Землю музею в Пироговому намагаються загарбати?

Подія дня Регіон: м.Київ 16672 перегляди

Опубліковано - 24.02.2006 19:54 | Всі новини | Версія для друку

Землю музею в Пироговому намагаються загарбати?
Землю музею в Пироговому намагаються загарбати?
Землю Музею архітектури та побуту в Пироговому намагаються загарбати приватні інвестори. Про це сьогодні розповіли співробітники Національної академії наук України.

Директорка інституту мистецтвознавства Ганна Скрипник вважає, що заповідні угіддя - є ласим шматком, бо відтворюють ландшафти всіх регіонів України.

Територію музею, а це 150 гектарів, охороняє закон. Проте, Ганна Скрипник каже: нещодавно приватна будівельна компанія пред`явила музеєзнавцям документи, згідно з якими, начальник столичного головного управління культури Олександр Биструшкін та інші посадовці адміністрації своїми підписами дозволяють звести на заповідних землях великий готельно-розважальний комплекс.

І коли співробітники НАН України почали чинити цьому спротив, посипалися погрози.

Ганна Скрипник, директор інституту мистецтвознавства:
«До нас звернулося керівництво «Промінвестбуду», принесли пакет документів, в якому було зазначено, що Київрада, в тому числі представник, який відає охороною культурного середовища, зокрема пан Биструшкін, підписи були відповідні, відомств відповідних, адміністрації київської про те, що «Промінвестбуд» отримав дозвіл на зведення при вході в музей величезної багатоповерхової споруди, яка передбачала там і корти, і готельні комплекси, і плавальні басейни, і там розважальні інші структури.

Моєму вченому секретарю, щоб залякати мене, (мені прямо не сказали це), моєму вченому секретарю сказали так: «Ви ж пам’ятаєте, зараз криміналітет випустили, місяць рівно назад. Враховуйте це».


Це був погляд однієї зі сторін. Телеканал НТН готовий надати слово і іншій стороні.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Подія дня»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чим обмеженішим є світогляд людини, чим менше вона знайома з історією, природою і філософією, тим щиріша її прихильність до своєї релігії ”
Людвіг Фейєрбах

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.