Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Минулого року українці стали частіше одружуватися і рідше розлучатися

Він і Вона 9668 переглядів

Опубліковано - 1.02.2012 04:55 | Всі новини | Версія для друку

Після трьох років шлюбу розлучається кожна друга пара
Після трьох років шлюбу розлучається кожна друга пара
В Україні у 2011 році в порівнянні з попереднім роком збільшилася кількість шлюбів і зменшилася кількість розлучень. Як і в минулі роки - найбільш міцні шлюби - на Західній Україні.

Про це заявила на прес-конференції головний спеціаліст Департаменту у справах цивільного стану громадян Укрдержреєстру Олександра Падучак, повідомляє УНІАН.

Вона зазначила, що в 2011 році шлюбів зареєстровано майже на 50 тисяч більше, тобто на 16%, ніж в 2010 році. За її словами, якщо в 2010 році було зареєстровано майже 306 тисяч шлюбів, то в 2011 році майже 350 тисяч шлюбів.

Падучак зазначила, що зі статистикою розлучень складніше. Вона нагадала, що 27 липня 2010 року вступив в дію закон, яким вносились зміни до законодавства щодо державної реєстрації актів. За її словами, цими змінами передбачено, що рішення суду про розірвання шлюбу є остаточним документом, який підтверджує факт розірвання шлюбу. Вона зазначила, що в зв’язку з цим громадянам не треба йти до відділу реєстрації актів цивільного стану з цим рішенням, щоб зареєструвати розірвання шлюбу, а раніше ця процедура була обов’язковою.

Олександра Падучак зазначила, що в неї судової статистики немає, тому, якщо говорити про статистику щодо реєстрації розірвання шлюбу, то в 2011 році їх зареєстровано майже в два рази менше ніж в 2010 році. Вона повідомила, що в 2011 році було зареєстровано 61 872 таких актів, в той же час в 2010 році цей показник був удвічі більшим - 126 тисяч. "Щоб бачити повну картину, це треба бачити судову статистику", - ще раз підкреслила вона.

За її словами, найбільше зареєстровано розірвання шлюбів в Донецькій області - 6 746 розлучень (11% від загальної кількості) по Україні, в Дніпропетровській області - 5702 розлучення (9,2 %), в місті Києві - 4832 розлучень. Також високий показник в Харківській, Одеській, Луганській областях.

Вона додала, що найменше розлучень зареєстровано в західному регіоні, зокрема, в Закарпатській області - 809 , Волинській - 846, Тернопільській, Рівненській, Чернівецькій областях.

Психолог Тіна Берадзе зазначила, що дуже багато розлучень припадає на пари, які прожили три роки. Вона зазначила, що, скоріш за все, за цей період "проходить закоханість, під час якої хлопці і дівчата не бачать недоліків один в одному", а потім починають помічати багато речей, з якими їм тяжко миритися, тому в "цей період розлучається кожна друга пара" (Як тут не згадати книгу Ф.Бегбеде "Кохання живе три роки" - Ред.)

За її словами, також багато розлучень в парах, які прожили 7 років в шлюбі. Психолог підкреслила, що в Україні, в порівнянні з іншими країнами Європи, українські жінки в матеріальному плані дуже погано захищені після розлучення.

В той же час, як ми писали, романтичне кохання може тривати ціле життя. Як вважають психологи, в сучасній західній культурі саме романтичне кохання більшість вважає важливою частиною шлюбу. І навіть цілком вагомою підставою для того, щоб одружитися. А дехто вважає, що зникнення такого кохання - достатній привід для розлучення. Можливо, саме наближеність до цивілізованої Європи сприяє більш міцним шлюбам на Західній Україні.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Він і Вона»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ти говориш про Господа або Його чесноти, роби це серйозно і з належною повагою”
Джордж Вашінгтон

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.