Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Українці хочуть над собою сильну руку

Громадська думка 9107 переглядів

Опубліковано - 18.12.2006 19:53 | Всі новини | Версія для друку

Українці хочуть над собою сильну руку
Українці хочуть над собою сильну руку
Стан українського суспільства дозволяє йому розвиватися в двох діаметрально протилежних напрямках - як у бік посилення демократії, так і у бік авторитаризму

Такий висновок досліджень Фонду "Демократичні ініціативи", озвучений у понеділок на прес-конференції в Києві науковим керівником Фонду Іриною Бекешкіною.

"На наш погляд дослідження, які ми провели, показали, що... Україна зараз знаходиться на розпутті... Сам стан суспільства дозволяє розвиток у двох різних напрямках - убік посилення демократичних тенденцій і посилення авторитаризму", - сказала Бекешкіна, відзначивши, що розвиток як в один, так і в інший бік має "рівні шанси".

Науковий керівник Фонду підкреслила, що фактором розвитку в напрямку демократії є "соціальна енергія", що спостерігалася в Україні в часи "помаранчевої" революції.

На переконання Бекешкіної, ця енергія "нікуди не ділася", і люди активно реагують на всі процеси, що відбуваються в державі.

Разом з тим, вона підкреслила, що дві третини опитаного населення і половина опитаних експертів-політологів виступають за сильного лідера і вважають його наявність головним фактором суспільних процесів у країні.
Це, на думку Бекешкіної, веде країну до посилення авторитаризму.

Говорячи про підсумки самого опитування, Бекешкіна повідомила, що більшість опитаних експертів вважає, що проведення виборів в Україні є проявом демократичності політичної системи в державі (52 з 75 опитаних).

У той час як опитане населення схильне вважати, що проведення виборів створює тільки "видимість демократії" (47,8% опитаних).

Сучасний стан демократії в Україні експерти оцінюють позитивно - 6,3 бали по десятибальній шкалі (40 з 75 респондентів).

Разом з тим думка населення з цього приводу трохи нижча - більшість опитаних визначили, що рівень демократії знаходиться на рівні 5 балів.

Опитування експертів - журналістів, політологів і соціологів проводився Фондом "Демократичні ініціативи" з 17 листопада по 1 грудня, усього було отримано 75 відповідей.

З 1 по 12 листопада Фонд "Демократичні ініціативи і фірма "Юкрейніан социолоджі сервіс" провели опитування 2010 респондентів серед дорослого населення. Похибка не перевищує 2,3%.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Громадська думка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Розум може підказати, чого слід уникати, і тільки серце промовляє, що слід робити”
Жозеф Жубер

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.