Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Дніпропетровську почалася цензура! Вилучено наклад місцевої газети.

За право людини 10972 перегляди

Опубліковано - 28.12.2006 16:01 | Всі новини | Версія для друку

У Дніпропетровську почалася цензура! Вилучено наклад місцевої газети.
У Дніпропетровську почалася цензура! Вилучено наклад місцевої газети.
27 січня з продажу у всіх кіосках “Укрпошти” і поштових відділення зв'язку міста Дніпропетровська було вилучено черговий номер газети “Ліца”.

Про це повідомила головний редактор газети Олена Гарагуц.

В одному з кіосків співробітникам газети сказали, що "рішенням керівництва газета вилучена" і пред'явили відвантажувальні накладні "Укрпошти", де найменування "газета "Ліца" було викреслено ручкою. В іншому кіоску заявили, що "газета із сьогоднішнього дня не виходить".

На думку редакції, вилучення з продажу цього номеру газети "Ліца" пов'язано зі статтею на її першій сторінці "Вершники без голови", що була присвячена меру Дніпропетровська Івану Куличенку і пред'явленим йому обвинуваченням місцевими правоохоронцями.

Гарагуц вважає, що "невипадково за 5 годин до виходу газети мені, головному редактору, подзвонила прес-секретар міського голови Куличенко – Тетяна Мазниченко з питанням: " Чи правда, що в найближчому номері "Ліц" буде стаття про Івана Івановича Куличенка?".

"Я сказала, що так, буде: і про Куличенка, і про прокуратуру, і про лікарню, і про Швеця (екс-главу Дніпропетровської облради, один із претендентів на крісло Куличенка)", - відповіла головний редактор.

За її словами, "о 04:00 27 січня тираж газети "Ліца", відповідно до договору і графіку відвантаження, був відпущений "Укрпошті", у підтвердження чого в нас є відвантажувальні накладні, однак у кіоски і на поштові відділення цей тираж не надійшов".

Коли близько 15:00 головний редактор і комерційний директор газети прийшли в офіс дніпропетровської дирекції "Укрпошти" з інформаційним запитом за даним фактом, їм відповіли, що "газета надійшла в кіоски, все нормально".

У відповідь співробітники редакції заявили, що "за їх власними даними і дзвінками читачів, газета не надійшла". У відповідь на "Укрпошті" пообіцяли провести розслідування цього факту і повідомити редакції його результат.

Натомість представникам "Укрпошти" нагадали, що необґрунтоване вилучення з продажу ЗМІ є злочином, а навмисне перешкоджання журналістській діяльності передбачає покарання у вигляді штрафу до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів або арешт на термін до шести місяців, або обмеження волі до трьох років".

"А близько 17:00 27 грудня по кіосках "Укрпошти" окремим розвезенням розвозили саме газету "Ліца". Подачу номера газети в торговельну мережу затримали на 10 годин", - констатувала Гарагуц.

Редактор уточнила, що через "Укрпошту" редакція газети поширює 8 тисяч 800 екземплярів газети, що складає менше 30% тиражу номера. "Інше – реалізується через приватних розповсюджувачів і приватні магазини/кіоски. Так що "Вершники без голови" виявилися і без мізків", - додала Гарагуц.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Сила уряду тримається на невігластві народу, і він знає це і тому завжди буде боротися проти просвітництва. Час нам зрозуміти це”
Лев Толстой

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.