Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Риторика регіоналів все більше нагадує «ідеологічні болванки» від ЦК КПРС часів Суслова

Назад в СРСР 8603 перегляди

Опубліковано - 20.09.2012 12:46 | Всі новини | Версія для друку

Риторика регіоналів все більше нагадує «ідеологічні болванки» від ЦК КПРС часів Суслова
Риторика регіоналів все більше нагадує «ідеологічні болванки» від ЦК КПРС часів Суслова
Коментарі європейських політиків і міжнародних організацій щодо законопроекту про посилення відповідальності за наклеп є недоречними, адже більшість країн Європи мають у своєму законодавстві відповідну норму.

Про це в ефірі «5 каналу» заявив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

«У нас модно стало апелювати до політиків за кордоном. Я не хотів би, щоб ми будували суспільство в такий спосіб, бігали, кланялися якомусь зарубіжному чиновнику, вважаючи, що він розумніший. Чому ми апелюємо до тих країн, які мають у своєму законодавстві такі норми?» – зазначив він.

Також Олександр Єфремов наголосив, що більше ніж 90% країн Європейського Союзу, на які рівняється Україна, мають відповідну норму в своєму законодавстві.

Напередодні з критикою законопроекту про криміналізацію наклепу виступили міжнародна правозахисна організація «Репортери без кордонів», а також Організація з безпеки і співробітництва у Європі.

Проект закону про посилення відповідальності за наклеп ухвалили цього тижня у першому читанні. За поширення завідомо неправдивих відомостей, що ганьблять честь і гідність іншої особи або підривають її репутацію, передбачене покарання не лише у вигляді штрафу, але й у вигляді арешту чи навіть ув’язнення.

Від «Аратти»: споглядаючи риторику спікерів від Партії регіонів, особливо тих, які за часів СРСР були ідеологічною номенклатурою, виникає асоціація з початком 70-х років минулого століття, які отримали історичну назву «сусловщини» за прізвищем сталінського ідеолога, тодішнього Секретаря ЦК КПРС Михайла Суслова.

Для тих, хто підзабув або просто не в курсі, нагадаємо, що на початку 70-х в СРСР розпочався період жорстоких політичних репресій проти ліберальнї частини інтелігенції, які щиро повірили у реформаторську спроможність комуністичного режиму в часи лібералізації - так званої «Хрущовської відлиги». Цей рух дисидентів отримав назву "шестидесятників"(за періодом хрущовських реформацій, які припадають на кінець 50-х - початок 60-х років минулого століття). Фактично «шестидесятники» не були ні антикомуністами, ні антирадянським рухом. Вони проповідували те, що у часи горбачовської перебудови отримало назву «соціалізму з людським обличчям».

Але ортодоксальні комуністи, на чолі з генсеком Леонідом Брежнєвим, вбачали в «крамолі» смертельну загрозу і жорстоко розправилися із ліберальною інтелігенцією: більшість отримала за сфабрикованими кримінальними справами максимальні терміни ув’язнення у концтаборах, найактивініших, наприклад, видатну українську художницю Аллу Горську - просто по-звірячому вбили...

Ви не відчуваєте дежавю? Принаймні риторика - це спосіб милення, який виправдовує цілком матеріальні дії.

Ви хочете повернутися у ті часи? Думайте і робіть висновки.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Назад в СРСР»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Релігія це зітхання пригнобленої тварі, серце безсердечного світу, подібно до того як вона - дух бездушних порядків. Релігія є опіум народу ”
Карл Маркс

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.