Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Судді у справі ОВК № 223 зникли на невизначений час

Вибори-2012 Регіон: м.Київ 6047 переглядів

Опубліковано - 2.11.2012 10:36 | Всі новини | Версія для друку

 Судді у справі ОВК № 223 зникли на невизначений час
Судді у справі ОВК № 223 зникли на невизначений час
У четвер до 22-ї години у залі засідань Окружного адміністративного суду Києва так і не з’явилася суддівська трійка, яка пішла міркувати над рішенням о 16-й і обіцяла повернутися через 2 години.

У такому режимі відбувався розгляд справи за поданням кандидата у народні депутати від партії «Свобода» у 223-му мажоритарному окрузі Юрія Левченка. Він оскаржив рішення ОВК про перерахунок голосів на двох дільницях у цьому окрузі, яке провели через акт про порушення, складений довіреними особами самовисуванця Віктора Пилипишина.

Окружний адміністративний суд Києва розпочав розгляд скарги кандидата у депутати від «Свободи» Юрія Левченка щодо перерахунку голосів на двох дільницях у цьому окрузі. Позивач мотивує свою скаргу тим, що перерахунок голосів призначили в зв’язку зі скаргами спостерігачів, які не були зареєстровані на цих дільницях, заявив представник Левченка у суді Степан Кударенко.

«Рішення прийняте на підставі поданої заяви про начебто виявлені порушення спостерігачами кандидата в народні депутати Віктора Пилипишина. Однак, така, по-перше, заява складена особами, які не мали права перебувати там під час підрахунку. По-друге, ця заява не містить жодних фактичних даних про те, які порушення відбулися. Акти про порушення подавалися заднім числом, коли вони зрозуміли, що програли вибори», – Степан Кударенко.

Окружком вирішив перераховувати, бо мав на це право – юрист ОВК

Утім, представник ОВК у суді Павло Реган під час засідання заявив, що окружком діяв у межах своїх повноважень.

«За наявності скарг, підтверджених відповідно оформленими актами складеними кандидатами у депутати, їхніми довіреними особами, уповноваженими особами партій, офіційними спостерігачами, виборцями про порушення вимог закону під час проведення голосування, що ставлять під сумнів результати підрахунку голосів, окружна виборча комісія може прийняти рішення щодо проведення повторного підрахунку голосів. Це передбачено її повноваженнями. Крім того, ОВК не уповноважена перевіряти достовірність викладених фактів», – сказав Павло Реган.

А судді де?

Близько 16-ї години 1 листопада суддівська трійка Окружного адмінсуду завершила вивчення обставин та доказів у справі за позовом Юрія Левченка і пішла до кімнати нарад, пообіцявши повернутися за 2 години. Утім, через 5 годин після того судді так і не оголосили своєї ухвали. Утім, за будь-якого рішення суддів за те, що відбувається в ОВК № 223 протягом чотирьох діб після виборів, мають відповідати найвищі посадовці Києва та області, заявив кандидат у депутати від «Свободи» Юрій Левченко.

«Виконавча влада відповідальна на кожній території за належне проведення виборів. Тут у нас бігають члени ОВК, не виконують свої обов’язки, тікають з окружкому, але при цьому ніхто їх не зупиняє. У нас «братки» Пилипишина намагалися захопити залу засідань, але при цьому чомусь міліція їх пропустила. Тобто очевидно, що такі люди, як Попов та Присяжнюк, мають бути покарані, але спершу їх треба звільнити тому, що вони не виконують своїх обов’язків», – зазначив Юрій Левченко.

Продовження засідання ОВК № 223, що було заплановане на ранок четверга, продовжилося лише після 20-ї години. В окрузі триває боротьба між кандидатом від ВО «Свобода» Юрієм Левченком та самовисуванцем Віктором Пилипишиним. Нині, за даними сайту ЦВК, обробили 76,23% протоколів: із різницею в майже 640 голосів перемагає Пилипишин.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Вибори-2012»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Сила уряду тримається на невігластві народу, і він знає це і тому завжди буде боротися проти просвітництва. Час нам зрозуміти це”
Лев Толстой

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.