Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Кохання насправді зводить з розуму?

Він і Вона 11904 перегляди

Опубліковано - 14.11.2012 14:25 | Всі новини | Версія для друку

Пристрасне кохання Франческа да Ріміні та Пауло Малатесті надихнула не лише Данте на створення образу трагічно закоханих, але й французького скульптора Родена на створення композиції «Поцілунки»
Пристрасне кохання Франческа да Ріміні та Пауло Малатесті надихнула не лише Данте на створення образу трагічно закоханих, але й французького скульптора Родена на створення композиції «Поцілунки»
Вчені змогли знайти пояснення тому факту, що закохані люди часто роблять ірраціональні вчинки, які з точки зору здорового глузду здаються абсолютно безглуздими.

Неврологи за допомогою нової технології сканування людського мозку виявили неймовірні образи, які народжуються під час закоханості. Спроектувавши хімічні реакції, які відбуваються в організмі закоханої людини, вчені виявили, що деякі ділянки мозку стають надзвичайно активними, а деякі - навпаки, відключаються, повідомляє Кореспондент.net.

Коли людина закохується, відключається лобова кора, яка відповідальна за прийняття рішень. Крім того, дезактивується ділянка мозку, яка управляє страхом і негативними емоціями, тому закохані в більшості своїй почувають себе щасливими і не побоюються можливих негативних подій.

Раніше британські медики довели, що серце може розірватися від любові, страху і горя. За словами кардіохірурга Олександра Ліона, "нездоланний страх, сильний душевний біль або, навпаки, радість можуть призвести до серцевої недостатності", причиною якої є кардіоміопатія стресу, тобто масивний викид адреналіну, який паралізує нижні камери серця і переносить все навантаження на верхні камери. Відкриття Ліона отримало назву "синдром розбитого серця".

Доктор Ліон довів, що адреналін не завжди змушує серце працювати швидше. У деяких випадках він, навпаки, викликає слабкість і паралізує роботу "головного насоса" в організмі, що практично неминуче призводить до смерті. Відкриття синдрому розбитого серця пояснює, чому так багато людей помирають в перші дні після раптової втрати близьких людей.

А ось недавні дослідження науковців-генетиків пролили нове світло на те, як люди вибирають партнерів. Насправді нас приваблюють не позитивні риси характеру або спільність інтересів, а відмінності в геномі.

Протилежності притягуються, - це довели генетики на рівні шостої хромосоми. Ми несвідомо обираємо партнера з прямо протилежним набором генів по гістосумісності, тим самим забезпечуючи здорове потомство.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Він і Вона»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

...пaтpіoтизм вeликoгo нapoдa має бути віpoю у вeликy і світову міcію цього нapoдa, інакше це бyдe нaціoнaлізм пpoвінційний, зaмкнений і позбавлений світових перспектив.”
Микола Бердяєв

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.