Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


ГПУ хоче заборонити опозиційну «Батьківщину»?

Назад в СРСР 8170 переглядів

Опубліковано - 20.12.2012 12:17 | Всі новини | Версія для друку

ГПУ хоче заборонити опозиційну «Батьківщину»?
ГПУ хоче заборонити опозиційну «Батьківщину»?
Якщо інформація про фінансування «Батьківщини» з рахунків офшорних компаній підтвердиться, партія може бути ліквідована в судовому порядку.

Про це повідомило високопоставлене джерело в Генпрокуратурі.

Як пише "Коммерсант-Украина", у Генпрокуратурі зацікавилися джерелами фінансування партії "Батьківщина" в середині листопада, після спецоперації, в результаті якої була припинена діяльність одного з київських конвертаційних центрів.

"За нашою інформацією, цей центр обслуговував БЮТ. У комп’ютері містилися номери рахунків, з яких фінансувалася виборча компанія Юлії Тимошенко в 2010 році. Якщо вдуматися, то виходить, що кандидат у президенти фінансувався з-за кордону! Якщо все буде доведено, це поставить хрест на Тимошенко як на політикові і на її партії, яку після суду можна буде просто-напросто закрити", - повідомило високопоставлене джерело в Генпрокуратурі.

Представники Партії регіонів також вважають, що до заборони найбільшої опозиційної партії справа не дійде.

"Ліквідація партії - крайній захід, не думаю, що це станеться з партією "Батьківщина", за яку проголосували мільйони осіб. Якщо ці факти будуть доведені, максимум, що станеться, - ця інформація буде оприлюднена", - вважає народний депутат Олександр Стоян (Партія регіонів).

Нагадаємо, Генеральна прокуратура розпочала перевірку джерел фінансування виборчих кампаній партії "Батьківщина" в 2007-2010 роках.

Приводом для початку розслідування, як заявляють у ГПУ, послужили документи, згідно з якими партія фінансувалася з рахунків офшорних компаній.

У ГПУ підозрюють, що "Батьківщина" незаконно отримала близько $100 млн. Рахунки нібито були оформлені на ім’я колишнього віце-прем’єра Григорія Немирі. Вчора його допитали в Генеральній прокуратурі.

У "Батьківщині" звинувачення ГПУ спростовують.

На початку грудня Подільський районний суд визнав діяльність Немирі протиправною і зобов’язав його надати інформацію за запитами Асоціації "Український правозахисний альянс" щодо походження грошей, якими Немиря розплачувався за піар екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Назад в СРСР»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Немає більш вірної ознаки поганого устрою міст, ніж велика кількість в них юристів і лікарів ”
Платон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.