Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Майже третина українців готова вийти на протестні акції

Громадська думка 7551 перегляд

Опубліковано - 14.03.2013 16:26 | Всі новини | Версія для друку

Майже третина українців готова вийти на протестні акції
Майже третина українців готова вийти на протестні акції
Готові особисто взяти участь у мітингах і демонстраціях наразі 28% українців (10% візьмуть обов’язково, 18% скоріш за все).

Про це свідчать дані соціологічного дослідження, презентовані сьогодні директором Фонду “Демократичні ініціативи” імені Ілька Кучеріва Іриною Бекешкіною.

Більшість виборців – 77% - ще не розчарувались у Верховній Раді і вважають, що зробили на виборах 2012 року правильний вибір. Водночас протилежна думка з цього приводу у 8,6% опитаних. Не змогли відповісти – 14%.

Згідно з отриманими даними, найбільш впевнені у правильності свого вибору прихильники ВО «Свобода» - 93%, Комуністичної партії Країни – 86%, партії «УДАР» - 84% та «Батьківщини» - 83%. Разом з тим прихильники Партії регіонів дещо менше впевнені у правильності свого вибору - не розчарувалися 69%.

Найбільш позитивно оцінюють діяльність Верховної Ради також виборці «Свободи» та КПУ: 89% та 83% відповідно.

Водночас лише третина населення (35%) вважає, що нинішня Верховна Рада допрацює увесь належний термін до листопада 2017 року. 28% опитаних вважають, що відбудуться дострокові вибори, а 37% не змогли відповісти на це запитання. Лише 14% населення повністю чи переважно задоволені тим, як зараз працює Верховна Рада, 77% роботою парламенту не задоволені, інші не змогли відповісти.

Ставлення до блокування Верховної Ради у українців суперечливе: 43% сприймають блокування ВР позитивно, а 31% негативно, іншим важко відповісти на це запитання. Найбільш негативне ставлення до блокування парламенту у виборців Партії регіонів (49% ставляться негативно, а 29% позитивно) та КПУ (57% ставляться негативно та 21% позитивно до блокування).

За діяльністю Верховної Ради постійно стежать лише 17% українців, ще 36% стежать за діяльністю парламенту час від часу, 25% - іноді, а 25% - не цікавляться взагалі. Разом із тим 51% українців не знають, хто є депутатом на їхньому окрузі, а 60% не знають, в яку фракцію входить депутат віх їх округу, 80,5% не знають, як можна зв’язатися зі своїм депутатом (19% знають і лише 1% - зв’язувались).

Готові особисто взяти участь у мітингах і демонстраціях наразі 28% українців (10% візьмуть обов’язково, 18% скоріш за все), не збираються брати участь у виступах та протестах - 59% населення (39% - точно не візьмуть, 20% скоріш за все не візьмуть).

Дослідження було проведено Фондом «Демократичні ініціативи» разом із Київським міжнародним інститутом соціології з 5 по 13 березня. Опитування проводилось у 109 населених пунктах, методом інтерв’ю було опитано 2037 респондентів за стохастичною вибіркою. Дані дослідження є репрезентативними.

Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3% з ймовірністю 0,95.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Громадська думка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Найкращий державний устрій для будь-якого народу - це той, який зберіг його як ціле”
Мішель Монтень

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.