Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Майже половина молоді бачить загрозу демократії в Україні

Громадська думка 7453 перегляди

Опубліковано - 25.03.2013 14:15 | Всі новини | Версія для друку

Майже половина молоді бачить загрозу демократії в Україні
Майже половина молоді бачить загрозу демократії в Україні
Кожен другий молодий українець (49,0%) цікавиться суспільно-політичним життям своєї країни.

Про це свідчать результати всеукраїнського соціологічного дослідження, проведеного Інститутом Горшеніна з 1 по 20 березня 2013 року.

З них 38,6% вибрали відповідь «швидше так», а 10,4% - «точно так» на це питання. При цьому майже така ж кількість опитаних (46,1%) заявили, що суспільно-політичним життям України не цікавляться. З них варіанту «швидше ні» віддали перевагу 34,9%, «точно ні» - 11,2%. Не змогли відповісти на це питання 4,9% респондентів.

Кожен другий представник молоді (49,4%) вважає, що в Україні існує загроза свободі слова і демократії. З них відповідь «швидше так» дали 35,8%, «точно так» - 13,6%. Не бачать такої загрози 45,5% молодих людей України. З них 37,2% вибрали відповідь «швидше ні», 8,3% - «точно ні». Вагалися з відповіддю на дане питання 5,1% респондентів.

Майже половина молодих людей України (46,1%) відзначили, що серед демократичних цінностей практичне значення для них має свобода слова. Далі слідують: право на охорону здоров’я, медичну допомогу (45,3%); особиста недоторканність (38,2%); право розпоряджатися своєю власністю (36,2%); свобода пересування, вибору місця проживання (34,1%); судовий захист прав і свобод громадян (32,2%); право вільно говорити рідною мовою (23,1%); свобода віросповідання (15,2%); право вільно обирати і бути обраним в органи державної влади та органи місцевого самоврядування ( 14,7%); можливість брати участь у політичному житті суспільства (10,1%). Відповідь «інше» дали 2,3% респондентів, а 2,7% - вагалися з відповіддю на дане питання.

З 1 по 20 березня 2013 Інститут Горшеніна провів всеукраїнське соціологічне дослідження на тему «Сучасна молодь України». Всього опитано 2000 респондентів у віці від 15 до 21 років у містах з населенням більше 100 тисяч чоловік, розташованих в 24 областях України і АР Крим. Квотами у вибірці були: вік, стать і тип населеного пункту, в якому мешкає респондент. Похибка репрезентативності дослідження не перевищує + / -2,2%.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Громадська думка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи не виживе той народ, котрий сприймає свою історію очима сусідів”
Фрідріх Ніцше

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.