Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!!!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


На одеському пляжі з`явилися чудо-дерева!

Довкілля Регіон: Одеська область 12927 переглядів

Опубліковано - 15.05.2006 16:08 | Всі новини | Версія для друку

На одеському пляжі з`явилися чудо-дерева!
На одеському пляжі з`явилися чудо-дерева!
Пальми з сонячної Італії тепер мають одеську прописку і вже кілька днів милують око відпочивальників на центральній алеї Аркадії. На зиму ці рослини перевозять в теплиці, а з початком курортного сезону знову повертають на алею.

Екзотичних красунь, перш ніж висадити їх в Аркадії – довго загартовували, щоб рослини змогли звикнути до кліматичних умов. Тут на алеї вони стоятимуть до жовтня, а потім знову переїдуть у теплиці, де зимуватимуть.

Люди, які доглядають дерева, стверджують, що пальми переносять важко не негоду, а поведінку людей. Аби зберегти цю красу, міліції доведеться добу біля неї вартувати. Відпочивальники вигулюють на алеї своїх собак, дехто намагається зірвати самі рослини.

Посадити п’ятнадцяту пальму вирішили чиновники з одеської мерії і місцевої адміністрації. Запросили сюди і мера, оскільки традиційно право першим узяти лопату належить саме главі міста.

Однак чинний керманич уже кілька днів у відрядженні, тому приїхав його перший заступник - Анатолій Ворохаєв. Він одразу згадав своє дитинство, такі пальми колись уже росли в Аркадії.

Разом із пальмами на алеї висадили понад п’ять тисяч сальвій. Уже через кілька тижнів вони розквітнуть червоним. З’явилися тут і ще одні представники екзотичного світу – драцени.

Всі ці рослини дуже цінні, тому їхня подальша доля залежатиме від виховання відпочивальників.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Довкілля»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли хоч в невеличкій частині народу жевріє ідея незалежності, коли хоч частина народу має змогу виявляти волю нації, то це ліпше, ніж коли нидіє цілий мозок нації в рабстві, атрофуючи в цілій нації волю до самостійного життя”
Дмитро ДОНЦОВ

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.