Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Перевибори на проблемних округах можуть відбутися у липні?

Вибори-2012 10477 переглядів

Опубліковано - 18.04.2013 13:32 | Всі новини | Версія для друку

Перевибори на проблемних округах можуть відбутися у липні?
Перевибори на проблемних округах можуть відбутися у липні?
Мін’юст розробив законопроект про проведення повторних виборів у п’яти проблемних округах, в яких Центрвиборчком не зміг встановити результати голосування 28 жовтня 2012 року.

Документ ще офіційно не зареєстровано у Верховній Раді. Але його влада має намір його прийняти до травня, щоб виконати вимогу Європейського союзу. Самі вибори, за задумом Банкової, як стверджують джерела видання "Головком", пройдуть у липні 2013 року.

Відповідно до законопроекту, Верховна Рада для проведення виборів у п’яти округах повинна прийняти спеціальний закон разового застосування. Називається він: "Про повторні вибори народних депутатів України у Верховну Раду VII скликання в деяких одномандатних виборчих округах у зв’язку з неможливістю достовірного встановлення підсумків голосування і результатів виборів народних депутатів України 28 жовтня 2012 року".

Процедура проведення виборчих перегонів буде аналогічна до того, як в законі про вибори прописана процедура повторних і дострокових виборів в окрузі. Таким чином, на все закон відводить 60 днів, а голосування пройде в останню неділю цього терміну.

Спочатку Рада прийме закон, який набуде чинності наступного дня після його офіційного опублікування. З цього моменту ЦВК буде мати 15 днів для оголошення початку виборчих перегонів.

Висувати кандидатів можна буде протягом 20 днів, і висувати їх зможуть ті ж суб’єкти, що і на чергових виборах. Тобто, про те, щоб на виборах змагалися ті ж кандидати, що були 28 жовтня 2012 року, мови не йде.

Особливих відмінностей цих виборчих перегонів буде не багато. У законі зазначено, що членам окружкомів не треба проходити спеціальне навчання у ЦВК. З важливих нововведень можна відзначити норму, яка значно розширює права міжнародних спостерігачів.

Зокрема, міжнародні спостерігачі зможуть додатково отримувати копії протоколів окружкомів про отримання, передачу виборчих бюлетенів, протоколів про підрахунок голосів виборців і встановлення результатів голосування.

У законі окремо вказано, що уряд зобов’язаний профінансувати ці вибори за кошти резервного фонду держбюджету.

За даними "Главкому", цей документ планується прийняти до кінця червня 2013 року, а самі вибори у п’яти округах провести в липні.

Поки що представники опозиції не можуть дати чітку відповідь, чи підтримають вони законопроект Лавриновича - документ на вивченні юридичних служб їхніх фракцій.

Як відомо, Верховна Рада 6 листопада прийняла постанову, якою пропонується рекомендувати Центральній виборчій комісії призначити повторні вибори у 5 одномандатних округах- №94, 132, 194, 197, 223.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Вибори-2012»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли я ознайомився з партіями марксистів, соціалістів, лібералів та демократів, то за спиною кожної з них я побачив хитрий писок жида”
Іван Франко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.