Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Євразіопи вже заявили, що отримання статусу спостерігача закриє Україні шлях до Євросоюзу

Назад в СРСР 9668 переглядів

Опубліковано - 29.05.2013 17:38 | Всі новини | Версія для друку

Влада України закриває шлях України до Європи
Влада України закриває шлях України до Європи
В Євразійській економічній раді розглядають бажання України отримати статус спостерігача як намір увійти в цей союз. При цьому Україна не зможе брати участь в аналогічних угодах з Євросоюзом.

Статус спостерігача надається тільки тим державам, які хочуть увійти в Євразійську економічну раду (ВЄЕР).

Таким чином, подання Україною заявки на отримання статусу спостерігача при Вищій Євразійській економічній раді в перспективі передбачає приєднання до Митного союзу і згодом до Євразійського економічного союзу (ЄврАзЕс), повідомляє «Дзеркало тижня» із посиланням на РІА Новості

Про це заявив заступник генерального секретаря ЄврАзЕс, радник президента Росії Володимира Путіна Сергій Глазьєв.

"Україна подала заявку на отримання статусу спостерігача при Вищій Євразійській економічній раді, яка є структурою, що відповідає за політичні рішення. І це рішення було прийнято (про надання статусу спостерігача)", - сказав Глазьєв.

Він пояснив, що вступити в Євразійський союз Україна зможе, попередньо вступивши у Митний союз.

При цьому Україна не зможе брати участь в аналогічних угодах з Євросоюзом, підкреслив Глазьєв.

"Ми виходимо з того, що, оскільки домовилися надати Україні статус спостерігача у Євразійському економічному союзі, який зараз тільки формується, це означає намір України увійти в цей союз. Тому що статус спостерігача надається тільки тим державам, які хочуть увійти в наше інтеграційне об’єднання", - пояснив заступник генерального секретаря ЄврАзЕс.

Нагадаємо, що Євразійське економічне співтовариство (ЄврАзЕс) - міжнародна економічна організація, наділена функціями, пов’язаними з формуванням загальних зовнішніх митних кордонів країн-засновників, виробленням єдиної зовнішньоекономічної політики, тарифів, цін та інших складових функціонування спільного ринку. Учасниками ЄврАзЕс є Білорусь, Казахстан, Киргизстан, Росія і Таджикистан. Узбекистан на даний момент призупинив свою участь. Вірменія, Молдова, Україна є спостерігачами в цьому об’єднанні.

Вища Євразійська економічна рада (ВЄЕР) - вищий орган Митного союзу (МС) і Єдиного економічного простору (ЄЕП). Учасниками є Білорусь, Казахстан і Росія.

Єдиний економічний простір (ЄЕП) - проект економічної і політичної інтеграції трьох держав-членів Митного союзу.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Назад в СРСР»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Минулі покоління лишили нам не так розв`язання проблем, як самі проблеми”
Сенека

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.