Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Тільки 10% українців вважають, що в нашій державі є не обмежена свобода слова

Громадська думка 7271 перегляд

Опубліковано - 5.06.2013 15:21 | Всі новини | Версія для друку

Тільки 10% українців вважають, що в нашій державі є не обмежена свобода слова
Тільки 10% українців вважають, що в нашій державі є не обмежена свобода слова
Більш ніж половина українців впевнені, що в країні в тій чи іншій мірі існує свобода слова.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Фондом Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва разом із соціологічною службою Центру Разумкова.

Згідно з результатами опитування, 10% українців вважають, що свобода слова існує повною мірою, 46% - в основному існує, 36% впевнені, що не існує (29% - в основному не існує і 7% - зовсім не існує).

Третина населення (32%) вважає, що в ЗМІ рідко представлені різні точки зору - як влади, так і опозиції. Проте все ж переважає думка (50%), що досить часто в ЗМІ представлені обидві точки зору.

Крім того, опитування показало, що довіра до ЗМІ Росії в Україні менша, ніж до українських ЗМІ: довіряють українським ЗМІ повністю і переважно 58% населення України, не довіряють (повністю або переважно) майже 34%. Російським ЗМІ в Україні довіряють 33%, не довіряють 46%.

Абсолютним інформаційним лідером в інформуванні громадян України про політичні події залишається телебачення - 90% населення назвало його серед пріоритетних для себе ЗМІ, місцеві газети є основним джерелом політичної інформації для 37%, радіо - для 29%, інтернет-сайти (новинні, політичні ) - для 21% населення.

Також в ході дослідження було встановлено, що переважну довіру з боку громадян в Україні мають: церква, ЗМІ та Збройні сили.

Церкві повністю довіряють 31,7% опитаних, переважно довіряють - 38,4%, переважно не довіряють - 10,6%, зовсім не довіряють - 9,3%.

ЗМІ повністю довіряють 10,3% респондентів, переважно довіряють - 48%, переважно не довіряють - 21,2%, зовсім не довіряють - 12,6%.

Збройним силам повну довіру висловили 8,2%, переважно армії довіряють 40,4%, переважно не довіряють - 18,9% і зовсім не довіряють - 18,3% респондентів.

Усі інші соціальні інститути - Верховна Рада, суди, політичні партії, уряд, міліція, банки, прокуратура, Президент України, Конституційний Суд, СБУ і місцеві органи влади - мають негативний баланс довіри-недовіри.

Так, Президенту повністю довіряють лише 6,5% опитаних, переважно довіряють - 19,3%, переважно не довіряють - 23,9% і зовсім не довіряють - 45% українців.

Верховній Раді повністю довіряють лише 1,6% респондентів, переважно довіряють - 14,7%, переважно не довіряють - 31,7% і зовсім не довіряють - 45,1%.

Уряду висловили повну довіру лише 3% українців, переважно довіряють - 19,3%, переважно не довіряють - 26,9%, зовсім не довіряють - 44,1% респондентів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Громадська думка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Відберіть у народу все, і все він може повернути, але відберіть мову, і він ніколи її більше не створить... Нову батьківщину може створити народ, але мову - ніколи; вмерла мова в устах народу - вмер і народ...”
Костянтин Ушинський

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.