Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Космонавт Леонов розповів, як насправді загинув Гагарін

Невідоме 23311 переглядів

Опубліковано - 13.06.2013 19:22 | Всі новини | Версія для друку

Перший космонавт Юрій Гагарін
Перший космонавт Юрій Гагарін
Відомий космонавт Олексій Леонов заявив, що Гагарін загинув через необережний маневр пілота іншого літака.

За словами Леонова, фатальним став маневр, здійснений винищувачем Су-15, який перебував в районі тренувального польоту літака з екіпажем Серьогіна-Гагаріна.

"20 років я боровся, щоб розповісти правду про загибель Юрія Гагаріна. В офіційному (висновку про загибель) написали, що літак (Гагаріна) зробив різкий маневр, пов’язаний з відворотом, увійшов у штопор і під час цього зіткнувся із землею. Екіпаж загинув. Маячня!", - заявив Леонов.

Інформацію про трагічну подію Леонов отримав з раніше засекречених висновків комісії, що займалася розслідуванням загибелі Юрія Гагаріна.

"Насправді все було інакше: 27 березня 1968 року під час пілотування літака (з екіпажем Серьогін-Гагарін) у цьому самому районі несанкціоновано опинився інший літак: Су-15, що виконував політ з аеродрому Жуковський", - розповів космонавт.

Леонов зазначив, що пілот винищувача порушив режим польоту, "спустився до висоти 450 метрів - а я це знаю, оскільки розмовляв зі свідками - на форсажі пішов на свій ешелон і на відстані 10-15 метрів у хмарах, пройшовши поруч із Гагаріним, перевернув його літак, загнав у штопор, точніше, у глибоку спіраль на швидкості 750 кілометрів на годину. Літак (Гагаріна) здійснив півтора витка і на виведенні (зі штопора) зіткнувся із землею".

За його словами, це вже не версія, а справжня причина загибелі першого космонавта планети.

Причому космонавт не розкрив імені пілота Су-15. За словами Леонова такими були умови розголошення інформації про обставини загибелі Гагаріна.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Невідоме»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи нічого не замишляйте проти Росії, тому що на кожну вашу хитрість вона відповість своєю непередбачуваною дурістю ”
Отто фон Бісмарк

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.