Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Більшість українців проявляють громадянську активність теоретично

Громадська думка 7525 переглядів

Опубліковано - 18.07.2013 11:45 | Всі новини | Версія для друку

Більшість українців проявляють громадянську активність теоретично
Більшість українців проявляють громадянську активність теоретично
Лише 8% громадян України є залученими до активної громадської діяльності.

Про це свідчать оприлюднені у Києві результати спільного опитування фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва і соціологічної служби Центру Разумкова.

За результатами опитування, 8% громадян України залучені до активної громадської діяльності, і порівняно з 2008 роком цей показник знизився на 4%.

При цьому рівень залученості до громадської активності майже не відрізняється серед прихільників усіх політичних сил, представлених у парламенті: 11% - виборці Партії регіонів, 10% - "Батьківщини", 9% - "УДАРу", 9% - КПУ та 11% - ВО "Свобода".

58% респондентів вважають, що громадські організації потрібні у їхніх населених пунктах, і порівняно з 2011 роков цей показник зріс на 8%.

Також опитування показало, що 86% українців не є членами жодних громадських організацій, партій чи об’єднань.

"Основними причинами своєї неучасті у громадській діяльності громадяни називають упевненість у тому, що їхня участь нічого не змінить, та брак часу на таку безоплатну роботу", - зазначила на презентації опитування директор фонду «Демократичні ініціативи» Ірина Бекешкіна.

За результатами опитування, громадяни вважають, що потреба в активній громадській діяльності може в них з’явитися у разі, коли вона принесе конкретну користь їм або їхній сім’ї (37%) та якщо під загрозою опиниться життя, здоров’я чи добробут близьких і така діяльність сприятиме ліквідації цієї загрози (33%).

"Склалася така парадоксальна ситуація в суспільстві, коли, з одного боку, начебто стали краще ставитися до громадських організацій, відчувають, що вони потрібні, ставляться до їхньої діяльності позитивно, але самі в цьому участі не беруть, сподіваються на когось", - наголосила Бекешкіна.

Дослідження проведилося з 17 по 22 травня. Було опитано 2010 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України. Теоретична похибка вибірки - 2,3%.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Громадська думка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Такого безладу ніде немає. Треба, щоб сюди прийшли піночети й навели порядок. Бо в Україні жити соромно. Країна, де не діють закони. Це не демократія, а суцільна вакханалія. У нас безнадійно втрачений етично-моральний стрижень”
Іван Марчук

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.