Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Новий прект КМДА. До наступного літа частину Подолу зроблять практично пішохідною

Регіональні новини Регіон: м.Київ 8446 переглядів

Опубліковано - 15.08.2013 12:43 | Всі новини | Версія для друку

Новий прект КМДА. До наступного літа частину Подолу зроблять практично пішохідною
Новий прект КМДА. До наступного літа частину Подолу зроблять практично пішохідною
Вулиця Сагайдачного і кілька інших стануть пішохідними, а їздити по старому Подолу можна буде зі швидкістю - 30 км на годину.

Вантажний транспорт сюди взагалі не пустять.

Роботи почнуться вже у вересні, а закінчаться до Дня Києва, наприкінці травня наступного року. Після цього заїхати на Поділ можна буде тільки з двох точок - через вулицю Спаську (навпроти «Київхліба») і через Нижній вал, повідомляють Вести.

«Головна мета - прибрати транзитний транспорт. Йому вже не буде сенсу потикатися на Поділ, тому що проїхати по Сагайдачного у бік центру він не зможе. Тут буде тиха заповідна зона. А їздити по невеликих вулицях будуть тільки ті, хто тут живе», - каже заступник головного архітектора Києва Андрій Вавриш.

Ті, хто працює тут, зможуть не під’їжджати до офісів, а залишити машину на парковці. Ще однією перепоною для водіїв стане обмеження швидкості руху - до 30 км / ч.
«Таку ідею подали велосипедисти, і вона нам здається відмінною. У принципі така швидкість відповідає охоронному режиму заповідної території, а стежити за цим має ДАІ», - вважає Вавриш.

Але найголовніше, що пішохідними вулицями зроблять Андріївську (від Сагайдачного до Боричевого току), Спаську (від Костянтинівської до Межигірської), Покровську, Притисько-Микільську, Костянтинівську (від Контрактової до Верхнього валу), Почайнинська (від Сковороди до Іллінської). А значить, водіям доведеться їх об’їжджати по Набережно-Хрещатицькій і Верхньому валу.

Експерт з перевезень Богдан Аганін вважає, що називатися пішохідним Поділ зможе тоді, коли його дійсно закриють, а місцевих жителів на авто і машини організацій будуть пропускати за документами.
«Більшій частині машин на Подолі дійсно робити нічого. Але поки не побудують Подільський міст і розв’язки, авто там будуть», - каже він.

Також думають і в главку архітектури. «Поки не будуть здані Поштова та розв’язка на валах, а також дорога з Повітрофлотського проспекту на міст Кирпи, неможливо переконати водіїв не в’їжджати в центр міста», - каже Вавриш.

Перед початком робіт вул. Сагайдачного перекриють, на проїжджій частині встановлять лавочки і декоративні елементи. Реконструювати будуть в три етапи: перший - від Контрактової площі до вул. Андріївській, другий - до вул. Ігоревській, третій - до Поштової площі. «Будемо закривати вул. Сагайдачного на ремонт поетапно, щоб не позбавляти людей можливості нормально пересуватися », - каже Вавриш.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Регіональні новини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація або спільнота людей, що не використовуватиме свій інтелект, уважається за тварин, котрі не мають інтелекту взагалі. Таких людей можна використовувати як робочу худобу або матеріал залежно від вибору чи уподобань”
Таємна доктрина так званої «Більдерберзької групи»

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.