Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


46% українців готові зі зброєю захищати незалежність України

Громадська думка 7899 переглядів

Опубліковано - 20.08.2013 11:21 | Всі новини | Версія для друку

46% українців готові зі зброєю захищати незалежність України
46% українців готові зі зброєю захищати незалежність України
У серпні 2013 року 61% опитаних схвалили б проголошення Незалежності України, якби перед ними був такий вибір сьогодні.

При цьому 46% респондентів готові в разі загрози захищати територіальну цілісність України зі зброєю в руках, говорять результати останнього опитування соцгрупи Рейтинг.

Водночас 28% не підтримали б незалежність України, а ще 13% не змогли визначиться. Зазначається, що за минулий рік (з серпня 2012) ці цифри майже не змінилися.

За даними дослідження, якщо на Заході схвалили б незалежність майже 90%, на Півночі та в Центрі - майже 70%, то на Сході та Півдні – менш ніж половина, а на Донбасі - взагалі близько третини. Однак на Донбасі кількість противників суверенітету обійшла кількість прихильників, тоді як рік тому ці показники були приблизно рівні. При цьому серед тих, хто підтримує ПР, близько половини підтримали б незалежність, а майже 40% - ні. Водночас серед прихильників КПУ домінують противники незалежності (дві третини).

Дослідники також виявили, що чим молодші учасники опитування, тим більше вони підтримують суверенітет. Чоловіки більше схильні схвалювати незалежність, ніж жінки. Чим більше матеріально забезпечена людина, тим вища підтримка незалежності.

Варто зазначити, що 46% респондентів готові у разі виникнення відповідної загрози захищати територіальну цілісність України зі зброєю в руках. За минулі три роки це виявилося максимумом - у 2010 році таких було 43%, а в 2012-му - лише третина. Однак, 43% опитаних не наважуються захищати територіальну цілісність України зі зброєю в руках, а 11% - не визначилися.

Соціологи наголошують на тому факті, що на Донбасі кількість респондентів, які готові захищати територіальну цілісність країни зі зброєю в руках, в 1,5 рази більше, ніж людей, які схвалюють незалежність. В цілому, майже 60% чоловіків і кожна третя жінка готові обороняти свою країну зі зброєю в руках.

Як повідомлялося раніше, інше опитування з’ясувало, що за самоідентифікацією різниця в підтримці незалежності між українцями і росіянами вийшла досить великою, фактично в два рази: з тих, хто відносить себе до українців, за незалежність проголосували б 66%, з тих, хто відносить себе до росіян, - 32%.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Громадська думка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Сила уряду тримається на невігластві народу, і він знає це і тому завжди буде боротися проти просвітництва. Час нам зрозуміти це”
Лев Толстой

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.