Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Довибори у парламент. Більшість виборчкомів очолили представники маловідомих партій

Вибори-2012 15815 переглядів

Опубліковано - 28.10.2013 11:37 | Всі новини | Версія для друку

Довибори у парламент. Більшість виборчкомів очолили представники маловідомих партій
Довибори у парламент. Більшість виборчкомів очолили представники маловідомих партій
Наприкінці минулого тижня члени Центрвиборчкому затвердили керівний склад окружних виборчих комісій (ОВК) на довиборах у Раду 15 грудня. Рішення про призначення голів, заступників та секретарів ОВК члени ЦВК ухвалювали на свій розсуд.

У результаті в чотирьох з п’яти окружкомів головами стали висуванці від маловідомих партій.

Під часі засідання заступник голови ЦВК Андрій Магера представив керівництво ОВК N94 і N223 (Київ та Київська обл.), Тетяна Лукаш - ОВК N194 і N197 (Черкаси та Черкаська обл.), а Тамара Астахова - ОВК N132 (Миколаївська обл.) .

Загалом найбільше місць у керівництві п’яти ОВК отримали представники партії "Батьківщина" - чотири людини (один голова ОВК N223, три заступника голів в ОВК N132 , N194 і N197 ), пише «Коммерсант-Украина».

УДАР отримав заступника голови ОВК N94 та секретаря ОВК N223, а Партія регіонів - секретаря ОВК N132.

Ще вісім керівних посад у комісіях розподілилися між представниками непарламентських партій. При цьому четверо з них очолили окружкоми: двоє кандидатів за квотою партії "Народна ініціатива" - Дмитро Деревенець та Ольга Козько - очолили окружкоми N94 і N194 відповідно, представник партії "Держава" Ніла Богдан очолила ОВК N132, а представник партії "Зелена екологічна партія "Веселка" Петро Сивун - ОВК N197.

ОВК N223 очолила представниця партії "Батьківщина" Інна Крамаренко.

"Розподіляючи кандидатури у керівному складі ОВК, куратори приймали рішення, ґрунтуючись на представницькому критерії, а також враховували професійний рівень підготовки членів окружкомів і їх досвід роботи" , - заявив член ЦВК Андрій Магера після завершення засідання ЦВК.

Представники опозиційних партій висловили незадоволення розподілом керівних посад в окружкомах. "Усі члени ОВК від так званих маловідомих партій - це фактично представники Партії регіонів, їх можуть замінити через місяць", - заявив народний депутат Андрій Павловський ("Батьківщина").

"Партія "Свобода" незадоволена і результатами жеребкування, і призначенням керівних органів окружкомів. Усі ці невідомі партії існують тільки на папері, люди, які йдуть за квотою цих політичних сил, працюватимуть на владу", - заявив народний депутат Андрій Іллєнко ("Свобода").

Найбільш обурливим представники опозиції називають призначення головою ОВК N194 Ольги Козько: вона вже очолювала комісію на парламентських виборах 2012 року за квотою партії "Союз анархістів України" , а до цього була членом ОВК за квотою Партії регіонів. "Її призначення - це плювок і Європі, і виборцям, і кандидату по цьому округу - моєму колезі Миколі Булатецькому (балотується в 194 -му окрузі від партії "Батьківщина" – Ред.). Саме її руками торік і відбувалися фальсифікації при підрахунку голосів в окрузі, через ці дії ЦВК не змогла визначити результати виборів" , - заявив політичний соратник Булатецького, кандидат у народні депутати від партії "Батьківщина" по округу N197 Леонід Даценко.

Як повідомлялося раніше, більшість місць у окружних виборчих комісіях п’яти мажоритарних округів, де 15 грудня відбудуться повторні вибори народних депутатів, отримали представники 36 маловідомих політичних сил.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Вибори-2012»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація або спільнота людей, що не використовуватиме свій інтелект, уважається за тварин, котрі не мають інтелекту взагалі. Таких людей можна використовувати як робочу худобу або матеріал залежно від вибору чи уподобань”
Таємна доктрина так званої «Більдерберзької групи»

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.