Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Кіностудія імені Довженка під загрозою знищення

Правосуддя Регіон: м.Київ 12689 переглядів

Опубліковано - 20.02.2007 17:29 | Всі новини | Версія для друку

Кіностудія імені Довженка під загрозою знищення
Кіностудія імені Довженка під загрозою знищення
Усі рахунки і грошові надходження підприємства арештували столичні касаційні та апеляційні суди. Гроші перерахують ВАТ тресту “Київміськбуд - 1” імені Загороднього.

Така ціна боротьби працівників кіностудії проти відчуження землі. У двотисячному році колишній директор Кіностудії підписав договір з Міськбудом про передачу двох ділянок студії під житлове будівництво. Натомість столична кіноіндустрія отримала три трикімнатні квартири.

Однак такі дії керівництва спричинили обурення працівників кіностудії. Низка акцій протесту зупинили забудовників. Почалися судові позови. Перший суд виніс рішення на користь кіностудії, оскільки її земля є пам'яткою історії та культури Києва і охороняється законом. Проте апеляційний - постановив інакше.

За його рішенням Киїіська кіноіндустрія заборгувала будівельникам близько десяти мільйонів гривень. Працівники кіностудії обіцяють судитися і надалі, і просять допомоги у керівництва держави.

Лесь Танюк, заступник голови комітету ВР з питань культури та духовності:
"Якщо студія це виплатить, то фактично вона мусить перестати існувати, тому що в її бюджеті це не передбачено, ви знаєте, що держава майже не фінансує студію, і фактично студія заробляє на своє існування сама, в цьому сенсі виплата цих грошей означає банкрутство студії і продажу її з молотка."

Володимир Савельєв, режисер кіностудії ім. Довженка:
"Щановні наші глядачі, всі ті які хочуть дивитися українське кіно. Будь-ласка, пришліть нам з кожного двадцять п'ять копійок, ми назбираємо ці девять міліонів і мито державне назбираєм і ще за те що там технічно дуже попрацювали ці три судді. Ми дамо їм ці гроші нехай їдять."
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Правосуддя»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Такого безладу ніде немає. Треба, щоб сюди прийшли піночети й навели порядок. Бо в Україні жити соромно. Країна, де не діють закони. Це не демократія, а суцільна вакханалія. У нас безнадійно втрачений етично-моральний стрижень”
Іван Марчук

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.