Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Євромайдан вже зібрав понад 100 тисяч осіб, небайдужих до долі України

За право людини Регіон: м.Київ 9351 перегляд

Опубліковано - 24.11.2013 16:01 | Всі новини | Версія для друку

Євромайдан вже зібрав понад 100 тисяч осіб, небайдужих до долі України
Євромайдан вже зібрав понад 100 тисяч осіб, небайдужих до долі України
На Європейській площі в Києві зібралося не менше 100 тисяч осіб. Всім охочим місця не вистачає. Від президента Віктора Януковича вимагають підписати асоціацію з ЄС. Частина протестувальників заблокувала Кабмін і вул.Грушевського. #Євромайдан ухвалив резолюцію: Януковича і уряд у відставку, повна мобілізація для протестів

У разі непідписання угоди про асоціацію з ЄС організатори євро майдану домагатимуться імпічменту президента Віктора Януковича за державну зраду та закличуть всі демократичні країни світу застосувати персональні санкції проти Януковича та представників його режиму, повідомляє «Українська правда».

Про це йдеться у резолюції Народного Віче, яке зачитав Олександр Турчинов на #Євромайдані у Києві.

Керуючись положеннями ст.5 Конституції України, відповідно до якої єдиним джерелом влади в Україні є народ, ми, хто зібрався на Віче на Європейській площі у Києві, ухвалили рішення вимагати відставки уряду Миколи Азарова за зраду національних інтересів та ухвалення рішення про відмову від курсу на європейську інтеграцію.

Також ухвалено рішення вимагати проведення 27 листопада 2013 року позачергової сесії Верховної Ради, на якій - терміново розглянути та ухвалити всі необхідні євроінтеграційні закони, у тому числі про лікування засуджених за кордоном та про прокуратуру.

Відповідне звернення трьох фракцій і необхідні підписи вже передані до Верховної Ради.

"У разі неспроможності Верховної Ради ухвалити необхідні закони, відмови парламентської більшості голосувати за них, домагатися розпуску парламенту та проведення позачергових виборів народних депутатів", - заявив Турчинов.

Також резолюцією ухвалено рішення вимагати від Віктора Януковича негайно скасувати рішення уряду Азарова, припинити політичні репресії, звільнити Юлію Тимошенко, відновити курс на європейську інтеграцію та підписати угоду про асоціацію на саміті у Вільнюсі.

"У разі відмови президента виконати свої конституційні обов’язки та непідписання Угоди, домагатися імпічменту президенту Януковичу за державну зраду та закликати всі демократичні країни світу негайно застосувати персональні санкції проти Януковича та представників його корумпованого режиму", - йдеться у резолюції.

Також Народне Віче ухвалило рішення звернутися до керівників ЄС, голів держав та урядів усіх 28 країн його членів із закликом не закривати двері Україні в Європу, створити умови для підписання угоди про асоціацію після зміни влади в країні.

"Провести мобілізацію всіх партій, громадських організацій та громадян, які виступають за європейську інтеграцію України, для проведення акцій протесту до нашої перемоги", - зазначив Турчинов.

"Ми втомилися від зрад, розчарувань, злиднів та безправ’я. Ми хочемо жити в нормальній, цивілізованій європейській державі, де панує свобода слова, повага до людини та її прав, де всі рівні перед законом", - підсумував Турчинов.
Беркут під Кабміном застосував сльозогінний газ
Беркут під Кабміном застосував сльозогінний газ
Хроніка Євромайдану, 24 листопада 2013:

12:00. Хода розпочалася від пам’ятника Тарасові Шевченку й вирушила на мітинг на Європейській площі. Очікується, що в акції візьмуть участь лідери опозиційних сил.

13:00. Людей не менше 100 тисяч - як за оцінками опозиції , так і за поки попередніми оцінками міліції.

13:15. Учасників акції, яка стоїть на Європейській площі, просять просунутися по вулиці Грушевського, оскільки хвіст колони ще навіть не звернув на Хрещатик з проспекту Шевченка.

13:35. Дуже багато молоді. На мітингу вже виступають з трибуни.

13:40, 24 листопада. Люди заповнили весь простір Європейської площі, зайняли пагорби і посуваються у бік вулиці Грушевського, щоб площа могла вмістити всіх бажаючих.

13:45. Більше 100 тисяч осіб скандують на Європейській пощі "Банду - геть!". Юрій Луценко виступає: потрібно змінювати не тільки президента Януковича, але всю систему.

13:55. З трибуни виступає Ірина Геращенко (УДАР). Повідомила, що літаку Віталія Кличка не дозволили сісти в Борисполі і Жулянах. Кличко приземлився в іншому місці і зараз їде на Майдан на машині. Геращенко від його імені зажадала від Януковича відправити Азарова у відставку і негайно звільнити Юлію Тимошенко. Площа скандує "Юлі - Волю!".

14:00. На вулиці Банковій та біля Національного банку формуються колони "тітушок" і пенсіонерів по 50 чоловік, які організовано спускаються до Майдану Незалежності. Як повідомляє "Громадське телебачення", загалом у таких колонах близько 2 тисяч людей. Вони відмовляються коментувати, хто вони і з якою метою прийшли до центру міста. Працівники міліції час від часу перекривають рух для проходу цих людей.



14:10. Олег Тягнибок і його кандидат Левченко займаються політичною агітацією напередодні довиборів до парламенту. Яке відношення це має до угоди про асоціацію - неясно. Зараз виступає журналіст Сергій Рахманін.

14:15. Ірена Карпа про владу, яка не хоче вести країну в ЄС: "Купка збоченців!".

14:25. Арсеній Яценюк виступає: "Тут і зараз створюється історія ... Коли-небудь на цій площі буде звучати гімн України і гімн Європейського Союзу. Це буде обов’язково". Янукович, заявляє він , зобов’язаний летіти до Вільнюса і підписати угоду про асоціацію, звільнити Юлію Тимошенко і відправити у відставку "антиукраїнський уряд на чолі з Азаровим".

14:30. Людей стає все більше. Зайнята не тільки Європейська площа, але і відгалуження на Майдан, вулиця Грушевського. Зараз виступає Олександр Турчинов. Бажає дострокових виборів Верховної Ради. Заявив, що прем’єр-міністр Микола Азаров зрадив національні інтереси України. Якщо Янукович це не виправить - йому буде оголошено імпічмент.

15:30. Під Кабінетом міністрів почалася бійка за участю представників опозиції та "Беркуту". Як повідомляє "Громадське телебачення", колона опозиції рушила з Європейської площі до Кабінету міністрів, підходи до якого були оточені "Беркутом", перед яким стояли люди специфічної зовнішності. Кореспонденти повідомляють, що "Беркут" застосовує сльозогінний газ, також хтось кидає димові шашки. Пізніше вулицею Інститутською в напрямку Кабміну проїхало кілька міліцейських автобусів і пробігло кілька загонів "Беркуту". "Громадське телебачення" зазначає, що люди, яких звозили до Банкової, виконують роль "живого щита" під Кабінетом міністрів.

* * *

Нагадаємо, в Києві на Майдані Незалежності триває акція протесту проти рішення уряду призупинити переговори про асоціацію України з Європейським Союзом. Протест на Майдані в Києві розпочався 21 листопада. Аналогічні акції проводяться у багатьох містах України . Акції протесту підтримали співвітчизники в десятках країн світу.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.