Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Конфлікти у взаєминах шкодять серцю

Він і Вона 22268 переглядів

Опубліковано - 11.02.2014 17:45 | Всі новини | Версія для друку

Лише 30% опитаних позитивно оцінили підтримку партнера
Лише 30% опитаних позитивно оцінили підтримку партнера
Суперечки між чоловіком та жінкою не лише впливають на настрій, а й можуть позначитися на серці та судинах.

До таких висновків дійшла група дослідників з Університету Юти (США), повідомляє Еспресо.TV з посиланням на The Daily Mail.

За словами психолога Університету Берта Учіно, чимало досліджень пов’язуть відносини між людьми з факторами смертності, особливо від серцево-судинних захворювань.

"Але більшість попередніх досліджень проігнорували факт, що взаємовідносини характеризуються як позитивними, так і негативними аспектами, іншими словами - амбівалентністю", - пояснює вчений.

В ході дослідження 136 пар із середнім віком 63 роки за допомогою анкетного опитування оцінили загальну якість власного шлюбу, акцентуючи увагу на поведінці партнера в ситуаціях, коли від нього необхідна була підтримка.

Виявилось, що лише близько 30% респондентів позитивно поставилися до підтримки свого партнера, у той час як решта 70% вважали її іноді корисною, а іноді - непотрібною.

За допомогою томографії дослідники встановили, що рівень кальцифікації артерій був найвищим у партнерів, які розглядали один одного через двоїсте ставлення. До того ж, результати не залежали від статі.

"Результати дослідження показують, що амбівалентне ставлення до партнера збільшує ризик виникнення стресу і підриває потенціал відносин. Це, у свою чергу, може вплинуть на серцево-судинну систему", - резюмує Учіно.

Втім, вчені не зазначають, наскільки амбівалентність у відносинах впливає на кальцифікацію артерій, оскільки дослідження та дану тему необхідно проводити протягом тривалого часу. Але наявні результати забезпечують доказами, необхідними для продовження досліджень.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Він і Вона»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи не виживе той народ, котрий сприймає свою історію очима сусідів”
Фрідріх Ніцше

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.