Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Містами України прокотилася хвиля попереджувального страйку

За право людини 11327 переглядів

Опубліковано - 13.02.2014 18:49 | Всі новини | Версія для друку

Містами України прокотилася хвиля попереджувального страйку
Містами України прокотилася хвиля попереджувального страйку
В Україні відбувся загальнонаціональний попереджувальний страйк.

Попри інформаційну блокаду, адміністративні перепони, відвертий тиск на активістів, у страйку взяли участь сотні тисяч українців, повідомляє прес-служба УДАРу.

Загалом в Україні вже створено 974 страйкових комітети в кожній області, у великих містах та районних центрах. Робота з формування мережі не припиняється і до неї долучаються студенти, представники малого та середнього бізнесу. Зранку в низці міст відбулася хода на підтримку страйку. Зупинили роботу деякі ринки в містах. Студенти виходили на акції протесту до районних та обласних адміністрацій.

Найбільш активно страйкували в містах Центральної та Західної України. Всеукраїнський попереджувальний страйк підтримали також Харківська, Луганська та Дніпропетровська області.

Влада намагається переслідувати координаторів страйкомів та погрожувати їм. Партією «УДАР» створено юридичну групу, яка надаватиме правову допомогу всім активістам, на яких здійснюється особистий тиск.

«Сьогодні ми зробили ще один, дуже важливий для України, крок уперед. Ми змогли мобілізувати українців на мирний протест проти режиму. І ми продовжимо свою боротьбу», - заявив голова Всеукраїнського страйкому, народний депутат від УДАРу Сергій Каплін.

Зокрема, в Києві активісти перед попереджувальним страйком провели ходу. Учасники оди пройшли вулицями Б.Хмельницького - Володимирська – Андріївський узвіз – Контрактова площа.

В Житомирі на майдані Корольова зібралося близько сотні житомирян, які відгукнулися на заклик провести «попереджувальний» страйк. Люди спілкувалися, висловлювали свою громадянську позицію.

«Основні наші вимоги – це притягнення до відповідальності замовників і виконавців злочинів проти громадянського протесту, створення аполітичного та уряду, внесення відповідних змін до законодавства України», - зазначила голова обласного страйкому Альона Дідківська.

В Івано-Франківську на площу під обласну раду прийшло близько п’яти тисяч прикарпатців. Страйкарі вимагали негайного звільнення всіх учасників акцій протесту, проти яких ведеться кримінальне переслідування, припинення таких переслідувань, повернення узурпованої Віктором Януковичем влади шляхом відновлення дії Конституції від 2004 року, проведення позачергових виборів президента.

Попереджувальний страйк почався близько 12:00 біля будівлі обладміністрації.

"Причина страйку - протест проти режиму Януковича, який почав спробу антидержавного перевороту, зазіхнув на конституційні права громадян, розпочав криваву війну проти власного народу", - сказано в повідомленні Штабу національного спротиву в області.

У Криму пройшла інформаційно-просвітницька кампанія, покликана пояснити основні цілі попереджувального страйку. 13 лютого члени партії «УДАР» вийшли на вулиці Сімферополя, щоб закликати кримчан взяти участь у всеукраїнському попереджувальному страйку.

В Ужгороді зупинили свою роботу працівники Ужгородської швейної фабрики, низка малих підприємств, представники освітньої сфери. В багатьох організаціях створено страйкові комітети.

За словами координатора страйкомів Закарпатської області Віктора Погара, у такий спосіб українці вимагають від Януковича негайно вжити дій для відновлення законності у державі, припинення антиконституційних, антизаконних дій представників органів влади, правоохоронних органів проти учасників акцій протесту. В Рахові (Закарпатьска область) на годину зупинили свою роботу кілька малих підприємств, серед яких – «Автоцентр». Персонал цього підприємства впродовж години не обслуговував своїх клієнтів.

«На жаль, в Рахові майже не залишилося працюючих великих підприємств. Однак, мешканці нашого району переймаються подіями, що відбуваються вже кілька місяців на Майдані. І хоча ми не можемо бути безперестанно там, ми готові показати свою солідарність з українським народом, на кілька годин зупинивши свою роботу», - координатор страйкомів Рахівського району Юрій Червак.

У Львові біля міської ради зібралися кілька тисяч мешканців міста. Люди стояли з плакатами «Ми проти диктатури в демократичній державі», «В Україні немає місця бандитам», «Ми прагнемо волі ув’язнених активістів», «Ми тут, бо хочемо чесної праці», «Репресії проти народу повинні зупинитися», «Злочинці повинні бути покарані».

Участь у страйку на Львівщині взяли студенти найбільших вишів міста, працівники підприємств, органів місцевого самоврядування.

До мітингувальників вийшов міський голова Львова, який подякував присутнім за активну позицію. Як повідомив координатор страйку Андрій Соколов, на Львівщині страйкувало близько тисячі людей, а у Львові – десятки тисяч.

«Біля Ратуші присутні лише ті, хто працює в центрі. Всі, хто працює по районах – збираються біля шкіл. Більшість шкіл зупинилися. Всі, хто входять в структури підприємств Львівщини також вийшли на страйк», – сказав А.Соколов.

За словами організаторів, львів’яни вийшли на страйк і в інших районах міста. Також сьогодні попереджувальні страйки відбулись в районах Львівщини. Зокрема, люди вийшли на площі в Самборі, Дрогобичі, Новому Роздолі, Жовкві, Стрию, Червонограді, інших районних центрах області.

В Чернівцях учасники страйку зібрались на Центральній площі. Впродовж години були були закриті деякі магазини торгового центру «DEPOt». «Калинівський ринок» також заявив про підтримку і долучився до пішої ходи страйкарів по ринку.

У Черкасах, за словами голови Черкаського обласного страйккому Петра Чернявського, у о страйку приєдналося 15 підприємств, ринків та установ. Зокрема, авторинок, швейна фабрика, ринок на "Зеленій", поголовний будинок № 2, Перша міська лікарня, Третя міська лікарня, "Водоканал", драмтеатр тощо.

Він зазначив, що загалом страйки відбуваються на місцях, а на Соборну площу прийшли лише по кілька представників від підприємств.

Непутат Леонід Даценко наголосив, що якщо влада не почує вимоги опозиції та народу, то вже скоро на площі міст вийде вся Україна.

Також страйк відбувся і в Тернополі під стінами облдержадміністрації.

Cтрайкарі вимагали відставки Януковича, а наприкінці мітингу заспівали Гімн України.

Як повідомлялось, 12 лютого про свою готовність до страйку заявили понад 100 середніх і малих підприємств та організацій.

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли я ознайомився з партіями марксистів, соціалістів, лібералів та демократів, то за спиною кожної з них я побачив хитрий писок жида”
Іван Франко

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.