Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Науковці виявили вірус, що робить людей глупішими, - як не дивно, це не російське ТБ

У світі науки 15648 переглядів

Опубліковано - 10.11.2014 15:09 | Всі новини | Версія для друку

Науковці виявили вірус, що робить людей глупішими, - як не дивно, це не російське ТБ
Науковці виявили вірус, що робить людей глупішими, - як не дивно, це не російське ТБ
Науковці США виявили вірус, який вражає людський мозок і робить людей розумово відсталими.

Вірус, що вражає зелені водорості, якого раніше не було виявлено у здорових людей, впливає на когнітивні функції, включаючи зір та просторову орієнтацію, пише The Independent.

Дослідники з медичної школи Джона Хопкінса та Університету штату Небраска наштовхнулися на відкриття, коли робили дослідження невідомих мікробів у горлі. Дослідники виявили нове ДНК в горлі здорових людей, яке збігалося із вірусом, що інфікує зелені водорості.

З 90 учасників дослідження, 40 дали позитивний результат на наявність вірус водоростей. Ті, хто дав позитивний результат, продемонстрували погіршення розумових здібностей на тестах, що призначені для вимірювання швидкості і точності обробки візуальної інформації. Вони також отримали більш низькі бали в задачах, що призначені для вимірювання уваги.

За словами головного вірусолога дослідження Роберта Йолкена, це (дослідження-авт.) є яскравим прикладом, який демонструє, що "невинні організми", яку живуть в організмі людини можуть впливати на поведінку та когнітивні функції.

"Багато фізіологічних відмінностей людини А від людини В кодуються в наборі генів, який кожен успадковує від батьків. При цьому певні відмінності посилюються за рахунок мікроорганізмів, які в нас живуть, та в залежності від того, як вони взаємодіють із нашими генами", - розповідає дослідник.

Людські тіла містять трильйони бактерій, вірусів і грибків. Більшість з них нешкідливі, але результати цього дослідження показують, що деякі існуючі мікроби можуть мати негативний вплив на когнітивні функції, залишаючи людину здоровою.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «У світі науки»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Немає більш вірної ознаки поганого устрою міст, ніж велика кількість в них юристів і лікарів ”
Платон

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.