Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


МВФ попередив нардепів про наслідки зриву бюджетного процесу

Економіка 7021 перегляд

Опубліковано - 18.12.2015 12:40 | Всі новини | Версія для друку

МВФ попередив нардепів про наслідки зриву бюджетного процесу
МВФ попередив нардепів про наслідки зриву бюджетного процесу
Ухвалення Верховною Радою бюджету на 2016 рік, який не буде узгоджений з Міжнародним валютним фондом, перерве програму співпраці між Україною і Фондом та зупинить міжнародне фінансування країни.

Про це йдеться в заяві заступника директора-розпорядника МВФ Девіда Ліптона, поширеному прес-службою фонду.

"Затвердження бюджету, який відхиляється від програмних цілей на 2016 рік та в середньостроковій перспективі перерве програму і неминуче припинить міжнародне фінансування", - цитуються в повідомленні слова Ліптона.

Заступник голови Фонду зазначив, що затвердження бюджету зі зниженням загального дефіциту до 3,7% ВВП є ключовою умовою для завершення другого перегляду програми співпраці Фонду. Крім того, за його словами, не менш важливо, щоб бюджет підтримувався структурними реформами, що виключають податкові пільги та розширюють базу оподаткування, а також оптимізують держвитрати.

Як повідомлялося раніше, МВФ схвалив програму кредитування економіки України з використанням механізму розширеного фінансування (Extended Fund Facility - EFF) загальним обсягом 17,5 мільярда доларів терміном на 4 роки 11 березня поточного року. Перший транш за новою програмою в обсязі 5 мільярдів доларів. Україна отримала 13 березня, другий на 1,7 мільярда доларів – 4 серпня.

Другий перегляд програми проходив в два етапи. Місія фонду працювала у Києві у вересні та 2 жовтня припинила переговори у зв’язку з необхідністю проведення місцевих виборів, а також дискусій всередині країни щодо податкової реформи та проекту держбюджету на 2016 рік. В листопаді переговори поновилися.

За підсумками роботи останньої місії Фонду зазначив поглиблення взаєморозуміння з українською владою з ключових питань економічних реформ, але він очікує від уряду підготовки збалансованого проекту держбюджету на наступний рік та затвердження проекту Верховною Радою.

При цьому Мінфін і Нацбанк не виключають, що, незважаючи на досягнення компромісу з податковим змінам і проекту бюджету 2016 року, Україна, найімовірніше, не отримає до кінця року третій транш обсягом 1,7 мільярда доларів. з технічних причин – перш за все, у зв’язку з початком різдвяних і новорічних свят.

Отримання третього траншу за програмою EFF є запорукою отримання 1 мільярда доларів. кредитних гарантій від уряду США, а також кредитних траншів від інших кредиторів – Світового банку, ЄБРР, урядів країн ЄС.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Там, де закінчується здоров'я, там, де закінчуються гроші, там, де закінчується здоровий людський розум, - там всюди починається християнство ”
Генріх Гейне

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.