Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Мінінфраструктури роз’яснило нові умови транзиту українських товарів російською територією

Економіка 7224 перегляди

Опубліковано - 11.01.2016 16:12 | Всі новини | Версія для друку

Мінінфраструктури роз’яснило нові умови транзиту українських товарів російською територією
Мінінфраструктури роз’яснило нові умови транзиту українських товарів російською територією
Обмеження на транзит українських товарів через територію Російської Федерації, введені з початку 2016 року, стосуються тільки транзиту товарів з України до Казахстану, повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури.

Нові правила транзиту по території Росії вантажів автомобільним транспортом, введені в односторонньому порядку указом №1 президента РФ від 1 січня 2016 року, поширюються виключно на перевезення з території України до Казахстану, і стосуються всіх видів дозволів, як разових, так і ЄКМТ. Нагадуємо, що такі транзитні перевезення мають відбуватися виключно через певний пункт пропуску, який знаходиться на кордоні між Республікою Білорусь та Російською Федерацією. Вантаж має бути опломбований на всьому маршруті проходження по території РФ", - зазначили в міністерстві.

Разом з тим, за інформацією міністерства, транзит через територію Росії до інших країн, а також у зворотному напрямку з Казахстану до України під ці обмеження не підпадає.

"Згідно з роз’ясненнями з боку російської сторони, перевезення до будь-якої іншої країни, а також перевезення у зворотному напрямку з Казахстану до України, можуть виконуватися в звичайному режимі, без установки пломб і через будь-які діючі пункти пропуску автомобільного транспорту", - пояснили в міністерстві.

У Мінінфраструктури повідомили, що Росія досі не погодила з Україною квоти дозволів на виконання міжнародних вантажних перевезень на 2016 рік.

Як повідомлялося раніше, з початку 2016 року Росія ввела низку обмежень на транзит українських товарів через свою територію.

За словами Мінінфраструктури, заборона російської сторони на транзит українських товарів через свою територію і невидачу дозволів на вантажоперевезення призвели до повної зупинки перевезень між країнами.

Пізніше Міністерство інфраструктури повідомило про запуск з 15 січня демонстраційного рейсу контейнерного поїзда за маршрутом Україна - Грузія - Азербайджан - Казахстан - Китай (через Каспійське і Чорне моря) як альтернативного транзитного маршруту для обходу території РФ.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Людина – це духовна істота. Саме тепер на часі звернення до традицій і духовності рідного народу. Чесність, щирість, мудрість – ось що вимагається від нових людей України. Потрібна Нова Січ – Духовна Січ! ”
О.Бердник, український філософ і письменник, засновник Української Духовної Республіки

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.