Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Україна і МВФ співпрацюватимуть у рамках діючої програми

Економіка 8175 переглядів

Опубліковано - 10.03.2016 12:37 | Всі новини | Версія для друку

Україна і МВФ співпрацюватимуть у рамках діючої програми
Україна і МВФ співпрацюватимуть у рамках діючої програми
Україна і ключовий кредитор країни Міжнародний валютний фонд не розглядають можливість нової програми співпраці замість діючої чотирирічної програми EFF, прийнятої в березні 2015 року.

Про це сказала міністр фінансів України Наталія Яресько в ході 12 міжнародної конференції Dragon Capital.

«Потрібно розуміти, що нової програми ніхто не обговорює, тому що ситуація, яка була рік тому - це були шалені зміни в економічному і фінансовому устрої країни. Зараз ми це не обговорюємо», - сказала міністр.

Вона підкреслила, що уряд зробив і робить все необхідне, щоб виконати умови програми. «Зараз ми хочемо фіналізувати Меморандум (за другим переглядом програми EFF). За останні кілька місяців він змінився. Це живий документ. Ситуація змінилася і Меморандум змінився. Адже він не лише про те, що було раніше, а й про те, що буде далі, - сказала міністр. - Мало того, є речі, які повинні бути зроблені до того, як Меморандум потрапить на розгляд Ради директорів. У зв’язку з цим затримка з Меморандумом - це, безперечно, предмет для занепокоєння. Але я хочу, щоб всі зрозуміли - це не показник кризи, як це було рік тому. Ми вже провели добру роботу, і ми далекі від ситуації, яка була рік тому».

Як повідомлялося раніше, Україна і МВФ в березні 2015 року затвердили 4-річну програму реформ з обсягом фінансування 17,5 млрд дол. Україна, згідно з програмою, отримала два кредитні транші на загальну суму 6,7 млрд дол. На даний момент Україна і МВФ узгоджують Меморандум щодо другого перегляду програми, затвердження якого Радою директорів МВФ дасть змогу нашій країні отримати третій кредитний транш в обсязі 1,7 млрд дол.

На поточний момент Україна і МВФ обговорюють широкий спектр питань у рамках другого перегляду програми співпраці, який включає різні аспекти монетарної, банківської, антикорупційної політики, пенсійної реформи та приватизації.

Узгодження і підписання Меморандуму щодо другого перегляду програми EFF дозволить МВФ призначити дату засідання Ради директорів, у ході якого буде вирішено питання про надання нашій країні третього кредитного траншу в обсязі 1,7 млрд дол.

Одним з факторів, що призупинили роботу по меморандуму, стали розмови про можливу відставку українського уряду. Питання відставки уряду обговорюється з початку року.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.