Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ситуація на фронті: російські бойовики не припиняють обстріли, в тому числі, забороненими боєприпасами

За право людини 16414 переглядів

Опубліковано - 30.03.2016 14:43 | Всі новини | Версія для друку

Ситуація на фронті: російські бойовики не припиняють обстріли, в тому числі, забороненими боєприпасами
Ситуація на фронті: російські бойовики не припиняють обстріли, в тому числі, забороненими боєприпасами
Проросійські найманці продовжують використовувати проти сил АТО зброю великого калібру. Спроби дискредитувати бійців Збройних Сил України знову виявилися марними.

Про це повідомляє прес-центр АТО.

Протягом минулої доби бандитські угрупування 68 разів вели вогонь по позиціям українських захисників у здовж всієї лінії розмежування.

Найбільш активні дії ворога спостерігались на Донецькому напрямку.

Під вогонь противника потрапили бійці Збройних Сил України в районах Майорська, Опитного, Новгородського, Луганського, Ленінського та Невельського.

За вказаний період поблизу Зайцеве та Авдіївки бойовики обстріляли українських бійців із забороненої зброї 22 рази. Кількість випущених ворожих мін 120 та 82 калібрів по нашим позиціям перевищила цифру 250. Також поблизу Зайцеве незаконні збройні формування нахабно порушуючи Мінські домовленості використовували по українським підрозділам ствольну артилерію калібру 152 мм.

В районі промислової зони Авдієвки, бойовики використовують проти сил АТО протипіхотні міни ПОМ-2, які заборонені Женевською конвенцією.

За інформацією розвідки це поки що єдиний населений пункт, де Кремлівські нелюди використовують засоби ураження заборонені Женевською конвенцією.

З метою уникнення жертв серед місцевого населення якому теж загрожує смертельна небезпека штаб АТО застерігає, що ПОМ-2 являється міною, яка має пристрій самоліквідації, а після закінчення строку бойової роботи (від 4 до 50 годин) сама ініціює свій підрив.

На Донецькому напрямку Авдіївка поки єдиний населений пункт, де виявлено настільки антигуманну зброю. Проросійські найманці готові на все, аби просунутися вперед на даному напрямку фронту та використовують найсучаснішу зброю орієнтовно російського виробництва.

На Маріупольському напрямку зі стрілецької зброї, гранатометів, кулеметів великого калібру були обстріляні позиції в районах Талаківка, Водяне, Старогнатівка, а поблизу Широкіне бандитські угрупування застосували міномети.

Неспокійно було і на Луганщині. Тут по позиціям наших бійців у Новозванівці працював АГС, а біля Щастя цілив ворожий снайпер. Злочином проти цивільного населення став обстріл, який відбувся по західній околиці Новоолександрівки. Проросійські найманці навмисно декілька хвилин поливали з гранатомету по будинках цивільних мешканців.

Варто зазначити, що з метою утримання займаних позицій українські військові 20 разів відкривали вогонь у відповідь зі стрілецької зброї та гранатометів.

Загалом ситуація залишається складною проте контрольованою силами АТО.

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Є речі, котрі неможливо пояснити. Є голос, що керує нами...”
Микола Гоголь

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.