Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


МВФ заявив про готовність до подальшої співпраці з Україною

Економіка 9399 переглядів

Опубліковано - 15.04.2016 19:34 | Всі новини | Версія для друку

МВФ  заявив про готовність до подальшої співпраці з Україною
МВФ заявив про готовність до подальшої співпраці з Україною
Фонд готовий завершити процес узгодження другого перегляду програми реформ з Україною, затвердженої в березні 2015 року.

Ключовий кредитор України - Міжнародний валютний фонд готовий продовжити співпрацю з новим урядом України, затвердженим Верховною Радою України 14 квітня поточного року.

Про це в ході брифінгу у Вашингтоні сказав голова Європейського департаменту МВФ Пол Томсен.

«Ми готові й надалі підтримувати Україну, і очікуємо зустрічі з новим урядом», - сказав Томсен.

При цьому він підкреслив, що Фонд готовий завершити процес узгодження другого перегляду програми реформ з Україною, затвердженої в березні 2015 року.

Як повідомлялося раніше, затвердження нового уряду країни стало результатом подолання глибокої політичної кризи, у якій Україна перебувала останні кілька місяців. Формування уряду стало можливим після формування в парламенті нової коаліції на базі двох найбільших фракцій - Блоку Петра Порошенка і «Народного фронту» екс-прем’єра Арсенія Яценюка.

Говорячи про майбутні завдання нового уряду, президент України Петро Порошенко назвав безальтернативною співпрацю з Міжнародним валютним фондом.

МВФ схвалив програму кредитування економіки України з використанням механізму розширеного фінансування (Extended Fund Facility – EFF) загальним обсягом 17,5 млрд дол. терміном на 4 роки в березні 2015 року. Перший транш за новою програмою в обсязі 5 млрд дол. Україна отримала 13 березня, другий на 1,7 млрд дол. – 4 серпня 2015 року.

На даний момент йде другий перегляд програми. Україна і МВФ обговорюють широкий спектр питань у рамках другого перегляду програми співпраці, який включає різні аспекти монетарної, банківської, антикорупційної політики, пенсійної реформи та приватизації. Результатом перегляду має стати схвалений меморандум між владою і Радою директорів МВФ.

Схвалення меморандуму означатиме надання Україні третього траншу кредиту від МВФ у розмірі 1,7 млрд дол. Отримання третього траншу кредиту є вкрай необхідним для України, оскільки позитивне рішення МВФ дасть змогу нашій країні залучити ще 2,3 млрд дол. фінансової допомоги – 1 млрд дол. у вигляді гарантій від уряду США, а також кредитні транші від Європейського Союзу і Світового банку.

На початку квітня МВФ погіршив прогноз зростання економіки України в 2016 році до 1,5%, а також погіршив прогноз інфляції за підсумками року до 15,1%. Водночас Фонд зберіг прогноз з безробіття в поточному році - на рівні 9,2% за методологією Міжнародної організації праці.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Бог, що створив світ і все, що в ньому, бувши Господом неба і землі, не в рукотворних храмах живе ”
Діяння апостолів, 17, 24

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.