Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Помпео вважає, що Україна має виконати всі умови МВФ

Економіка 5772 перегляди

Опубліковано - 8.08.2018 15:37 | Всі новини | Версія для друку

Помпео вважає, що Україна має виконати всі умови МВФ
Помпео вважає, що Україна має виконати всі умови МВФ
Очільник Держдепартаменту США Майк Помпео привітав президента України Петра Порошенка із ухваленням законодавства про антикорупційний суд та нагадав про необхідність виконання інших вимог МВФ.

Президент України Петро Порошенко ввечері у вівторок, 7 серпень, провів телефонну розмову з держсекретарем США Майком Помпео. "Держсекретар привітав нещодавнє ухвалення в Україні законодавства щодо антикорупційного суду і закону про національну безпеку", - йдеться у повідомленні на сайті Держдепартаменту. Своєю чергою, Порошенко подякував Майку Помпео "за історичну декларацію (25 липня. - Ред.) про невизнання спроби анексії українського Криму російським агресором", зазначається на сайті українського президента.

Помпео закликав Україну виконати вимоги Міжнародного валютного фонду, які є необхідними для отримання Києвом наступного кредитного траншу обсягом у два мільярди доларів США. Створення антикорупційного суду було однією із таких вимог. Серед інших вимог - підвищення цін на газ для населення, скорочення видатків та пошуки можливостей поповнити бюджет, щоб покрити нестачу надходжень на початку поточного року.

Серед інших тем, які обговорювали Порошенко та Помпео, перспектива розміщення міжнародних миротворців ООН на всій території окупованого Донбасу, звільнення українців, ув’язнених Росією, безпекові виклики, спричинені проектом "Північний потік-2".

Нагадаємо, за поточною програмою МВФ на загальну суму 17,5 мільярдів доларів Київ отримав лише половину грошей. Останній транш надійшов у квітні минулого року. Впродовж найближчих двох років Київ має повернути 15 мільярдів доларів боргу.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Уряди, в яких висловлюються протилежні міркування, придатні, доки царює мир”
Наполеон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.