Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Євросоюз планує ввести податок на відправлення SMS і e-mail

Економіка 11581 перегляд

Опубліковано - 5.06.2006 12:46 | Всі новини | Версія для друку

Євросоюз планує ввести податок на відправлення SMS і e-mail
Євросоюз планує ввести податок на відправлення SMS і e-mail
Парламент Європейського союзу прийняв до розгляду законопроект про введення податку на SMS-повідомлення й електронну пошту.

Ставка податку складе 1,5 євроцента за одне SMS і 0,00001 євроцента за електронний лист. Технічні деталі проекту, а саме яким чином буде враховуватися кількість електронних листів при стягуванні податку, поки не повідомляються, пише The Sydney Morning Herald.

Автором законопроекту є французький депутат Ален Лемассаур (Alain Lamassoure). За словами депутата, ставка податку невисока, але з урахуванням мільярдів повідомлень, що відправляються щодня громадянами країн ЄС, запропонований податок є гарним джерелом наповнення європейського бюджету.

В даний момент бюджет Європейського союзу формується за рахунок імпортного мита, податку на додаткову вартість і відрахувань країн-членів ЄС, розмір яких залежить від добробуту кожної окремої держави.

Італія вже намагалася ввести податок на короткі текстові повідомлення як міру боротьби з гострим дефіцитом національного бюджету, але ініціатива була рішуче відхилена урядом.

Але Лемассуар преконаний, що з мільярдами електронних листів і текстів, надісланих по всьому світові, може вийти новий і простий шлях знайдення коштів від новітньої технології.

“Обміни між країнами надуті, як повітряна куля, таким чином зрозуміло, що гроші для фінансування Європейського Союзу мають прийти від переваг, породжених Євросоюзом”, - сказав він.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Майбутнє відкидає свою тінь назад”
Іоганн Гете

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.